petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

matic in katja 2 Njena.si

Matic: Nad Katjo nikoli nisem izvajal nasilja

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Kronika

Prijeli tihotapce

Piše: R.K.

Čas objave:
16.11.2023 09:53

Včeraj nekaj pred 12. uro so policisti na Biču kontrolirali voznika kombija VW transporter beloruskih registrskih oznak. Ugotovili so, da 35-letni državljan Litve v vozilu prevaža deset državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Tihotapcem so odvzeli prostost, kih pridržali in jim zasegli vozila. Na Čatežu ob Savi so okoli 22.30 ustavili kombi Iveco daily romunskih registrskih oznak. 25-letni državljan Moldavije je v kombiju prevažal 18 državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Državljanoma Litve in Moldavije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli kombija. S kazenskima ovadbama zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Obrežje, Mihalovec, Kapele) izsledili in prijeli 19 državljanov Afganistana, 12 državljanov Maroka, devet državljanov Bangladeša, osem državljanov Rusije, šest državljanov Nepala, pet državljanov Indije, štiri državljane Pakistana, tri državljane Sirije, po dva državljana Ugande, Turčije in Gambije in po enega državljana Burundija, Sierra Leone, in Komorija. Na območju PP Črnomelj (Vinica, Žuniči, Kočevje, Drenovec) so izsledili 16 državljanov Maroka, dva državljana Burundija in državljana Egipta. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.