Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Kronika Novo mesto

Povzročitelji nesreč pod vplivom alkohola in prepovedanih drog

Piše: PU NM

Čas objave:
22.01.2018 13:56

Med kontrolo prometa na cesti Novo mesto - Mirna Peč so policisti 20. 1. popoldne ustavljali voznika osebnega avtomobila Renault twingo. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, vijugal po vozišču in zaradi nepravilnega prehitevanja ogrožal ostale udeležence v prometu.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 118 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 461 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 21 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila petim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 27-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu pridržali kršitelja.
S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi požarov.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelji nesreč pod vplivom alkohola in prepovedanih drog
Trebanjski policisti so bili 19. 1. okoli 11. ure obveščeni o prometni nesreči v Trebnjem. Ugotovili so, da je nesrečo povzročil 30-letni voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je vozil prav tako 30-letni voznik. Opravljanje preizkusa alkoholiziranosti in strokovni pregled je povzročitelj odklonil, hitri test pa je potrdil, da je vozil pod vplivom prepovedanih drog. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Med kontrolo prometa na cesti Novo mesto - Mirna Peč so policisti 20. 1. popoldne ustavljali voznika osebnega avtomobila Renault twingo. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, vijugal po vozišču in zaradi nepravilnega prehitevanja ogrožal ostale udeležence v prometu. Zapeljal je v gozd, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v brežino in se prevrnil. Mladoletnemu kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so lažje poškodbe oskrbeli v novomeški bolnišnici. Hitri test za ugotavljanje vožnje pod vplivom prepovedanih drog je potrdil, da je vozil pod vplivom prepovedanih drog. Policisti so še ugotovili, da je vozil neregistriran avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Renault twingo so zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Sevniški policisti so bili 20. 1. zvečer obveščeni, da naj bi voznik osebnega avtomobila BMW X3 v Sevnici trčil v ograjo ob prodajalni in odpeljal s kraja. Na podlagi opisa vozila so voznika izsledili. 63-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,50 miligramov alkohola. Ugotovili so, da je voznik na Savski cesti zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom, trčil v ograjo in jo prebil in kasneje trčil še v drevo. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev izdali plačilni nalog v višini 1700 evrov. Vozniku motornega vozila se za omenjene kršitve izreče tudi 19 kazenskih točk.

O prometni nesreči v Dolenjem Kronovem so bili 21. 1. obveščeni šentjernejski policisti. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 40-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v križišču izsilil prednost in trčil v avtomobil, ki ga je vozila 19-letna voznica. V nesreči se je lažje poškodovala potnica v vozilu 19-letne voznice. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,44 miligramov alkohola.

Vozil pod vplivom alkohola
Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so 20. 1. zvečer v Logu na območju Sevnice ustavili voznika osebnega avtomobila, ki sprva ni upošteval znakov, s katerimi so ga ustavljali. Med postopkom so ugotovili, da je kršitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,52 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Zasegi vozil
Med kontrolo prometa v Žabjeku pri Podbočju so krški policisti 19. 1. dopoldne ustavili 54-letnega voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,69 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti Policijske postaje Novo mesto so 19. 1. popoldne v Brezju zasegli avtomobil 22-letnemu vozniku, ki je vozil pod vplivom alkohola in nima veljavnega vozniškega dovoljenja.


KRIMINALITETA
Poškodovanje tuje stvari
20. 1. okoli 8. ure si bili novomeški policisti obveščeni, da naj bi na parkirnem prostoru na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu neznanec prerezal pnevmatike na več osebnih vozilih. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je storilec v noči na 20. 1. prerezal po dve pnevmatiki na štirih osebnih avtomobilih in iz več pnevmatik na drugih vozilih izpustil zrak. Po oceni lastnikov vozil je škode za okoli 700 evrov.

Tatvina
V kraju Ženje na območju Krškega je 19. 1. nekdo vstopil v odklenjen gospodarski objekt in iz zamrzovalne skrinje odtujil okoli 60 kg mesa.

Vlom
V kraju Brezina na območju Brežic je med 20. 1. in 21. 1. nekdo skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti Policijske postaje Metlika so 19. 1. popoldne v Rosalnicah izsledili in prijeli pet državljanov Alžirije, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. V poznih popoldanskih urah so prijeli še pet tujcev, ki so preko železniškega mostu prestopili državno mejo. Med postopkom so ugotovili, da gre za tri državljane Maroka, državljana Libije in državljana Alžirije.

Zasegli ukradeno motorno kolo
Na mejni prehod Rigonce je 20. 1. na izstop iz Slovenije pripeljal voznik osebnega avtomobila iz Hrvaške. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled motornega kolesa, ki ga je voznik prevažal na prikolici avtomobila.

Med preverjanjem v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bilo motorno kolo v septembru ukradeno v Veliki Britaniji. Yamaho YZF 450 so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

OSTALE ZADEVE

Požar

V noči na 20. 1. so bili policisti obveščeni o požaru objekta v Velikem Gabru. V požaru je zgorelo ostrešje gospodarskega objekta, osebni avtomobil in orodje, po oceni oškodovanca je škode za okoli 20.000 evrov. Po prvih ugotovitvah policistov je do požara najverjetneje prišlo zaradi tehnične napake na vozilu. Po zaključeni preiskavi bodo policisti z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.