Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Kronika Novo mesto, Šentjernej, Krško, Sevnica

Pod vplivom alkohola trčil v tovornjak, 22-letnik iz Mihovice s sekiro nad avto

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
12.03.2021 08:23

Včeraj, nekaj pred 15. uro, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti med Dobruško vasjo in Škocjanom. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi nepravilne strani vožnje trčil v tovorno vozilo s priklopnikom.

V nesreči se ni nihče poškodoval, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,50 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Z več kot dvema promiloma alkohola in brez veljavnih vozniških dovoljenj
Med kontrolo prometa v Krškem so policisti okoli 17.30 ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 46-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,23 miligramov alkohola.


Prav tako pod vplivom alkohola je bil 51-letni voznik, ki so ga sevniški policisti nekaj po 19. uri ustavili na cesti med Šentjanžem in Vrhovim. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,02 miligramov alkohola. Obema so zasegli osebna avtomobila in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nasilneža bodo ovadili
Okoli 18.30 so policisti posredovali v naselju Mihovica na območju PP Šentjernej. Vzpostavili so javni red in mir in ugotovili, da je 22-letni osumljenec zaradi spora s sekiro poškodoval osebni avtomobil oškodovanca in večkrat udaril 19-letno oškodovanko in jo lažje poškodoval. Zaradi kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in lahke telesne poškodbe bodo nasilneža
ovadili na pristojno tožilstvo.