Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Kronika Novo mesto

Policisti zasegli dve vozili

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.06.2016 10:06

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 152 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih je nastala premoženjska škoda. Dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozila. Posredovali so zaradi 14 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

ZASEGA VOZIL

Med kontrolo prometa v Dolnji Težki Vodi so policisti nekaj po 12. uri ustavili voznico osebnega avtomobila Renault clio. Med postopkom so ugotovili, da 26-letna kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja – izvršuje se ji sankcija prepovedi vožnje motornega vozila. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so ji odredili preizkus za hitro ugotavljanje, ki je potrdil prisotnost teh snovi pri voznici. Kršiteljica pa je odklonila opravljanje strokovnega pregleda za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi v organizmu. Avtomobil so ji policisti zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o voznikih in Zakon o pravilih cestnega prometa za omenjene kršitve določata globo v višini 2200 evrov.

Nekaj po 18. uri so bili policisti obveščeni o nevarnem ravnanju voznika, ki naj bi v okolici Novega mesta vozil z veliko hitrostjo, sunkovito zaviral in pospeševal in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti so se takoj odzvali in voznika izsledili in ustavljali, vendar kršitelj sprva znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Zapeljali so za njim in ga ustavili. Ugotovili so, da 21-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil Renault megane. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola (1,41 g/kg). Avtomobil so mu zasegli in napisali obdolžilni predlog.


VLOM

V noči na 14. 6. je v okolici Trebnjega nekdo vlomil v garažo stanovanjske hiše. Odtujil je posodo z gorivom in meso iz zamrzovalne skrinje. Lastnika je oškodoval za 1000 evrov.