petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Kronika

Policisti so zasegli pištolo in naboje

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
11.02.2019 13:01

Policisti Policijske postaje Novo mesto so pridobili odredbo sodišča in v okolici Novega mesta opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 21-letnega moškega.

Našli in zasegli so pištolo, za katere moški nima ustreznih dovoljenj, nabojnik in šest nabojev. Zoper kršitelja bodo uvedli postopek zaradi kršitve določil Zakona o orožju.

Vlomi in tatvine
V Trebnjem je med 6. 2. in 7. 2. nekdo iz gospodarskega objekta odtujil samokolnico in suhomesnate izdelke. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 300 evrov.

V noči na 8. 2. so neznanci v kraju Gorenje Jesenice na območju Trebnjega z dvorišča gospodarskega objekta in iz pomožnega objekta odtujili dva vrtna traktorja. Lastnika sta oškodovana za 5000 evrov.

V Cerovem Logu na območju Šentjerneja je 7. 2. neznanec skozi okno vstopil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in zlat nakit. Lastnika je oškodoval za 1200 evrov.

8. 2. v popoldanskih urah je v Rumanji vasi nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in bančno kartico s PIN kodo. Lastnik je oškodovan za okoli 500
evrov.

S parkirnega prostora v Dolenjskih Toplicah je med 8. 2. in 10. 2. nekdo odtujil osebni avtomobil VW golf 2.0 tdi, bele barve, letnik 2015, reg. št. LJ52-RMN.

Na Humekovi ulici v Krškem je med 8. 2. in 9. 2. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in kamero.

Poskusi izmika mejni kontroli in nezakoniti prehodi državne meje

Krški policisti so na avtocestnem postajališču Zaloke izsledili in prijeli dva državljana Afganistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Policisti PP Šentjernej so 9. 2. dopoldne pri Šmarju izsledili dva
državljana Maroka in državljana Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom. Črnomaljski policisti pa so 10. 2. okoli 19. ure pri Vukovcih izsledili dva državljana Iraka, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti Postaje mejne policije Obrežje so 7. 2. med kontrolo tovornega vozila turških registrskih oznak na vstopu v Slovenijo med tovorom našli pet državljanov Afganistana, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. 8. 2. so med pregledom tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak v tovornem delu našli pet državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli. 10. 2. so v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak našli še štiri državljane Afganistana, ki so se prav tako skušali izogniti mejni kontroli. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.