sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Kronika

Pogrešajo Roka Dobravca z Drske

Piše: R.K.

Čas objave:
21.02.2023 08:24

Včeraj nekaj pred 21. uro so bili policisti obveščeni, da svojci pogrešajo 50-letnega Roka Dobravca z Drske v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so takoj pričeli z zbiranjem obvestil in aktivnostmi za njegovo izsleditev.

Po do sedaj zbranih obvestilih se je pogrešani 20. februarja po 14. uri po vsej verjetnosti odpravil s kajakom veslat na reko Krko. Običajno je kajak naložil na voziček in ga peljal do vstopnega mesta v Irči vasi, od koder je največkrat veslal v smeri proti Ločni.

Že v poznih večernih in nočnih urah so izvajali številne aktivnosti za njegovo izsleditev. Policisti so pregledovali širše območje s pomočjo policijskega helikopterja in peš. K sodelovanju so pozvali tudi gasilce, ki so na čolnu pregledovali reko Krko. Pogrešanega niso našli in z aktivnostmi nadaljujeo tudi danes. Policisti peš pregledujejo oba bregova Krke, pri iskanju sodelujejo tudi vodniki službenih psov. Ponovno bodo pregledovali območje s pomočjo policijskega helikopterja in drona. Pri iskanju bodo tudi danes sodelovali gasilci s čolnom. 

Policisti prosijo vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem ali opazili kanu, da to takoj sporočijo na številko 113. Prav tako naj policistom sporočijo, če so ga opazili včeraj med veslanjem po Krki.