podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Kronika Novo mesto, Brežice, Trebnje. Brestanica

Več voznikov konec tedna pregloboko pogledalo v kozarec

Piše: PU NM

Čas objave:
25.03.2019 15:29

Policisti so minuli konec tedna ustavili nekaj voznikov pod vplivom alkohola, ki so bili tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Med kontrolo prometa v Brestanici so policisti v petek okoli 17. ure ustavili voznika kmetijskega traktorja. Med postopkom so ugotovili, da 57-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran kmetijski traktor. Policisti so kršitelju zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 1,08 miligramov alkohola. Kmetijski traktor so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V soboto nekaj pred 20. uro so novomeški prometniki v Kronovem ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 30-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,33 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in na sodišče zaradi kršitev naslovili obdolžilni predlog.

Prav tako v soboto so na Ljubljanski cesti v Novem mestu odredili preizkus 43-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil 70 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 20 km/h. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,66 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim  predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola je bil tudi povzročitelj nesreče

O prometni nesreči na cesti med krajema Šentrupert in Nebesa so bili trebanjski policisti obveščeni v soboto nekaj pred 16. uro. Po prvih ugotovitvah je 23-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je vozila 22-letna voznica. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,43 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Izdali so mu plačilni nalog v višini 1000 evrov z kršitve pa se vozniku izreče tudi 11 kazenskih točk. 

Brežiški policisti pa so pridržali vinjeno voznico

Brežiški policisti so v noči na 24. 3. v Brežicah zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus voznici osebnega avtomobila. 29-letni kršiteljici, ki je imela v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in jo odpeljali v prostore za pridržanje. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nasilje v družini
Šentjernejski policisti so bili v soboto obveščeni o nasilju v družini. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 26-letni nasilnež izvajal fizično nasilje nad partnerko in jo lažje poškodoval. Osumljencu so izrekli prepoved približevanja žrtvi, na pristojno tožilstvo pa bodo podali kazensko ovadbo zaradi nasilja v družini.

Vlomi in tatvine
Oškodovanec je policiste obvestil, da je v Stari Bučki nekdo med 17. 3. in 18. 3. z dvorišča gospodarskega objekta odtujil tri kosilnice in motokultivator. Škode je za okoli 2000 evrov. Policisti okoliščine še preiskujejo.

V Vinici pri Šmarjeti je 23. 3. zvečer neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi priprto okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in lastnike oškodoval za okoli 1000 evrov.

V Zagradcu je med 20. 3. in 24. 3. nekdo vlomil v prostore društva in odtujil pijačo in živila. Škode je za okoli 200 evrov.

V kraju Bojsno je je nekdo vlomil v klet počitniške hiše in odtujil kosilnico. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 400 evrov.