bencin Svet24.si

Nič več spreminjanja cen bencina na 14 dni?

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Kronika

Pijan zapeljal čez krožno križišče in seboj odnesel znak

Piše: R.K.

Čas objave:
01.08.2023 07:59

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 94 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 278 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara, nesreče pri delu, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nedovoljenih prehodov državne meje.

Na področju prometne varnosti so policisti prijeli pijanega povzročitelja nesreče. Policisti PP Brežice so bili nekaj pred 19. uro obveščeni o prometni nesreči v Brežicah. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 69-letni voznik osebnega avtomobila znamke BMW zaradi neprilagojene hitrosti v krožnem križišču izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na otok in trčil v prometni znak. Po trčenju je nadaljeval z vožnjo do bencinskega servisa, kjer je med izstopanjem iz vozila padel in se poškodoval. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,95 miligramov alkohola. Moškega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali vlome in tatvine. Na območju Vrbine je nekdo vlomil v tri gradbene zabojnike in dva avtomata z napitki. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V kraju Vukovci na območju PP Črnomelj je 31. 7. nekdo skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Na področju javnega reda in miru so policisti ukrepali zoper kršiteljem. Policisti PP Brežice so med kontrolo prometa na Bizeljskem ustavili osebni avtomobil romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da so v vozilu štiri državljani Romunije, ki na območju Bizeljskega brez ustreznih dovoljenj občanom v prodajo ponujajo nože. Policisti so ugotovili identiteto tujcev o ugotovitvah seznanili uslužbence FURS-a, ki so v nadaljevanju prevzeli postopek.

Na področju mejnih zadev in tujcev so policisti prijeli prijeli sprovajalca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Med opravljanjem nalog na območju Obrežja so policisti PPIU nekaj pred 12. uro kontrolirali voznika osebnega avtomobila Ford mondeo francoskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Francije prevaža tri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Francije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še niso zaključeni.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Bizeljsko, Brezje, Loče, Bukošek, Veliki Obrež, Jesenice na Dolenjskem) izsledili in prijeli 63 državljanov Afganistana, 49 državljanov Maroka, 17 državljanov Pakistana, deset državljanov Rusije, pet državljanov Alžirije, pet državljanov Sirije, tri državljane Sudana, tri državljane Turčije, tri državljane Bangladeša, dva državljana Indije, dva državljana Gambije, državljana Nepala in državljana Sierra Leone. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še potekajo.

Nesreča pri delu v gozdu

Okoli 15.30 smo bili obveščeni o nesreči pri delu v gozdu na območju Čateža (PP Trebnje). Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 28-letni moški opravljal sečnjo v gozdu in se poškodoval pri delu z motorno žago. Reševalci so ga oskrbeli in zaradi poškodbe glave odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine še preiskujejo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.