stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika

Pijan vozil moped s ponarejenimi tablicami in se poškodoval

Piše: R.K.

Čas objave:
03.08.2023 10:15

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 77 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 222 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Črnomlju kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nedovoljenih prehodov državne meje.

Na področju prometne varnosti so policisti obravnavali povzročitelja nesreče z 2,4 promile alkohola v krvi. Okoli 15.30 so policisit bili obveščeni o prometni nesreči v Šentlenartu. Policisti PP Brežice so opravili ogled in ugotovili, da je 33-letni kršitelj izgubil oblast nad mopedom in padel. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da povzročitelj nesreče nima vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,14 miligramov alkohola. Vozil je neregistriran in nezavarovan moped, na katerem je bila nameščena ponarejanja registrska tablica. Moped so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Zasegli avtomobil

Policisti PPP Novo mesto so v noči na 3. 8. med kontrolo prometa na avtocesti na Smedniku ustavili voznika osebnega avtomobila Audi A4. Med postopkom so ugotovili, da 18-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljal vozniškega izpita. Vozil je neregistriran, tehnično neizpraven in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Audi so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali vlome in tatvine. Med 1. 8. in 2. 8. je v Krškem nekdo vlomil v pomožni objekt in odtujil orodje. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 400 evrov.

Na območju PP Črnomelj je oškodovanka  v popoldanskih urah za krajši čas odšla od doma, pred tem pa zaklenila vrata stanovanjske hiše in ključ odložila na okensko polico. Neznanec je našel ključe, vstopil v hišo, kjer je pregledal prostore in našel ter odtujil okoli 250 evrov.

Na področju javnega reda in miru so policisti obravnavali mladoletnike v Črnomlju. Črnomaljski policisti so v noči na 3. 8. posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru pred zdravstveno ustanovo v Črnomlju. Ugotovili so, da so štirje mladoletniki, ki so kazali očitne znake alkoholiziranosti z vpitjem in žaljenjem motili javni red in mir. Kršitelji se tudi po prihodu policistov niso pomirili in niso upoštevali opozoril in ukazov. 14-letnika so odpeljali v prostore za pridržanje in o kršitvah obvestili starše, ki so ga prevzeli. Zoper četverico bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog in o kršitvah seznanili starše in pristojni center za socialno delo.

Na področju mejnih zadev in tujcev so policisti prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Policisti so med opravljanjem nalog na območju avtocestnega postajališča Zaloke okoli 19.30 kontrolirali voznica osebnega avtomobila iz Hrvaške. Med postopkom so ugotovili, da v vozilu prevaža tri državljane Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. 39-letni osumljenki so odvzeli prostost, jo pridržali in ji zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jo bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Ribnica, Jesenice na Dolenjskem) izsledili in prijeli 76 državljanov Afganistana, 27 državljanov Maroka, 19 državljanov Pakistana, devet državljanov Bangladeša, sedem državljanov Indije, šest državljanov Nepala, štiri državljane Sirije, dva državljana Sierra Leone, državljana Sudana, državljana Azerbajdžana, državljana Turčije in državljana Rusije in na območju PP Metlika (Rakovec) dva državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še potekajo.