volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Pijan se je sprehajal po cesti

Piše: R.K.

Čas objave:
01.02.2024 09:58

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 78 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 230 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Trebnjem kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, kurjenja v naravnem okolju, sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

Trčil v pešca

Policisti PP Črnomelj so bili nekaj po 14. uri obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval v prometni nesreči. Opravili so ogled in ugotovili, da se je nesreča zgodila na Ločki cesti v Črnomlju, kjer je 71-letni voznik pri zavijanju na dovoz stanovanjske hiše trčil v 66-letnega pešca. Lažje poškodovanega pešca so oskrbeli v bolnišnici. Policisti bodo zoper povzročitelja nesreče uvedli postopek o prekršku zaradi kršitve cestno prometnih predpisov.

Kršitelja pridržali

Nekaj po 11. uri so bili krški policisti obveščeni o nevarnem ravnanju pešca, ki je s hojo po cesti ogrožal sebe in ostale udeležence v prometu. Takoj so se odzvali in kršitelj izsdledili. Ugotovili so, da gre za 50-letnega moškega, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Policiste je žalil, opozoril in ukazov ni upošteval, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine

Na parkirnem prostoru v Brežicah je v noči na 31. 1. nekdo odprl pokrov motorja osebnega avtomobila in odtujil več delov motorja. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za okoli 1.000 evrov.

Okoli 19. ure je na Volčičevi ulici v Novem mestu neznanec skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Storilca je pregnal alarm, z vlomom pa je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

Prijeli tihotapca in tujce, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo

V noči na 1. 2.  so policisti na območju Jesenic ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 26-letni državljan Romunije v vozilu prevaža štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo ga bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Loče, Dobova, Rakovec, Jereslavec, Obrežje) izsledili in prijeli 16 državljanov 29 državljanov Sirije, 24 državljanov Afganistana, 18 državljanov Maroka, pet državljanov Armenije, pet državljanov Rusije, štiri državljane Somalije, štiri državljane Bangladeša, državljana Egipta in državljana Alžirije. Na območju PP Črnomelj (Stari trg ob Kolpi, Žuniči) so prijeli 11 državljanov Sirije in dva državljana Egipta. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.