Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

matic in katja 2 Njena.si

Matic: Nad Katjo nikoli nisem izvajal nasilja

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Kronika Novo mesto

Padec mopedista

Piše: PU NM

Čas objave:
27.03.2018 10:28

Metliški policisti so bili okoli 17. ure obveščeni o padcu mopedista v Dolah.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 55 interventnih primerih in na številko 113 prejeli 210 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Krškem in v Metliki so pridržali voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi požara in sprožitve signalno varnostne naprave.

PROMETNA VARNOST
Prometna nesreča na avtocesti
Okoli 6.30 se je zgodila prometna nesreča na avtocesti. Novomeški
prometniki so opravili ogled in ugotovili, da je na odseku avtoceste, kjer izvajajo dela in promet poteka po polovici avtoceste dvosmerno, voznik tovornega vozila hrvaških registrskih oznak zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v tovorno vozilo romunskih registrskih oznak.
51-letnega povzročitelja nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer so mu oskrbeli lažje poškodbe. Zaradi povzročitve prometne nesreče in več kršitev, ugotovljenih ob pregledu tahografa, so mu izrekli globo.

Padec mopedista
Metliški policisti so bili okoli 17. ure obveščeni o padcu mopedista v Dolah. Ugotovili so, da je 54-letni mopedist vozil iz smeri Drag proti Dolam. Pri vožnji je izgubil oblast nad mopedom, zapeljal levo in padel.
Povzročitelja nesreče, ki med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade, so reševalci odpeljali v bolnišnico. Okoliščine policisti še preverjajo.

Voznika pod vplivom alkohola
Med kontrolo prometa v kraju Anže so policisti PP Krško okoli 21.30


ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov
alkoholiziranosti odredili preizkus. 62-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na 27. 3. je na mejni prehod Metlika, na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik osebnega avtomobila iz Bosne in Hercegovine. Policisti so opravili mejno kontrolo in 54-letnemu vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,91 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, danes pa ga bodo privedli v postopek na pristojno sodišče.

KRIMINALITETA
Vlomi in tatvine
V kraju Boršt pri Dvoru je v noči na 26. 3. nekdo skozi vrata vlomil v počitniško hišo in odtujil steklenico alkoholne pijače.

V noči na 27. 3. je v Velikem Gabru neznanec vlomil v prodajalno. Odtujil ni ničesar, okoliščine pa policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Poskus izmika mejni kontroli
Policisti PMP Dobova so med opravljanjem mejne kontrole tovornega vlaka, ki je pripeljal iz Srbije, na podvozju vlaka našli skritega državljana Alžirije, ki se je skušal izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.