podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Kronika Novo mesto/Brežice

Opiti za volanom in na kolesu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.04.2016 11:25

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto so včeraj na območju Posavja preverjali psihofizično stanje voznikov. Odkrili so tri kršitelje, med njiimi dva kolesarja.

Policisti Policijske postaje Brežice so včeraj dopoldne med kontrolo prometa v Brežicah ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 58-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,75 miligramov alkohola (1,56 g/kg). Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto so včeraj na območju Posavja preverjali psihofizično stanje udeležencev v prometu in ugotavljali ostale kršitve cestno prometnih predpisov. V Brežicah so ustavili kolesarja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,45 miligramov alkohola (0,94 g/kg), v Dobovi pa kolesarja z 0,43 miligrami alkohola v litru izdihanega zraka (0,89 g/kg). Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so odredili preizkus tudi vozniku osebnega avtomobila, ki so ga ustavili v Kostanjevici na Krki. V litru izdihanega zraka je imel 1,04 miligramov alkohola (2,16 g/kg).


Dopoldne so v Dobovi ustavili voznika tovornega vozila na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Med postopkom so ugotovili, da 53-letni voznik tovornega vozila nima veljavnega vozniškega dovoljenja ustrezne kategorije, vozil pa je pod vplivom alkohola. Neregistrirano tovorno vozilo so zasegli, napisali obdolžilni predlog in kršitelju izdali plačilni nalog. Zakon o pravilih cestnega prometa, Zakon o motornih vozilih, Zakon o voznikih in Zakon o obveznih zavarovanjih v prometu za omenjene kršitve določajo globo v višini 1800 evrov. Kršitelju se izrečejo tudi štiri kazenske točke.