Možganska kap Svet24.si

Prebivalstvo se pospešeno stara, starejši pa so ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Kronika Brežice, Krško

Nesreča nikoli ne počiva

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.12.2015 18:06

V poročilih Regijskih centrov za obveščanje smo izvedeli ...

Ob 8.12 je gorelo v kurilnici stanovanjske hiše v Kvedrovi ulici v Krškem. Gasilci PGE Krško so požar pogasili, pregledali in prezračili prostore. Ogenj je uničil peč centralne kurjave in poškodoval električno napeljavo.

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

Ob 13.55 je v Krškem pod mostom reke Save delavec podjetja Žarn d.o.o. pri izkopu našel neeksplodirano minometno mino 81 mm in topovsko granato 47 mm , ostanek II. svetovne vojne, italijanske izdelave. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske regije sta nevarno najdbo odstranila in uskladiščila do uničenja.

Tehnična in druga pomoč


Ob 13.58 je zaradi okvare na vodovodni napeljavi iztekala voda v stanovanjski hiši na Holyjevi stezi v Brežicah. Posredovala sta gasilca PGD Brežice, ki sta z zaprtjem ventila preprečila nadaljnje iztekanje.

Ob 14.07 je v Gorenji Brezovici v občini Šentjernej gorel lesen gospodarski objekt. Gasilci PGD Šentjernej so pogasili objekt velikosti 12 krat 4 metre. Ogenj je uničil več kot polovico objekta, zgorelo je nekaj drv, orodja in opreme. Vzrok požara bodo raziskali policisti PU Novo mesto.


Ob 17.13 se je na avtocesti med Dobruško vasjo in Smednikom v občini Škocjan zgodila prometna nesreča. Posredujejo gasilci GRC Novo mesto in PGE Krško ter reševalci ZD Novo mesto in Krško.