franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Nasilje v družini

Piše: R.K.

Čas objave:
26.07.2023 11:34

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 68 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 234 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Trebnjem so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, nezakonitega lova, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nedovoljenih prehodov državne meje.

Na področju prometne varnosti so policisti obravnavali voznika, ki je vozil prehitro. Nekaj po 12. uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na cesti Novo mesto - Metlika pri Hrastu pri Jugorju. Policisti PP Metlika so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 38-letni voznik iz Nemčije, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je vozil 25-letni državljan Nizozemske. Oba voznika in potnica iz vozila 25-letnika so se v nesreči lažje poškodovali. Policisti so povzročitelju zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo.

Prometna nesreča pri Soteski

Iz bolnišnice so policiste okoli 22. ure obvestili, da oskrbujejo moškega, ki se je poškodoval v prometni nesreči. Policisti PP Novo mesto so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila na lokalni cesti med Velikim Lipovcem in Sotesko, ko je 63-letni voznik osebnega avtomobila izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Okoliščine nesreče še preverjajo.

Na področju kriminalitete so policisti zaščitili žrtev nasilja v družini

Policisti PP Novo mesto so nekaj pred 23. uro posredovali zaradi nasilja v družini v Novem mestu. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je nasilnež pretepel svojo partnerko in jo poškodoval. 37-letnega osumljenca kaznivega dejanja nasilja v družini so izsledili in mu izrekli prepoved približevanja žrtvi zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Veliki Podlog, Slovenska vas) izsledili in prijeli 39 državljanov Afganistana, 28 državljanov Pakistana, 22 državljanov Maroka, 11 državljanov Rusije, devet državljanov Nepala, sedem državljanov Indije, pet državljanov Mongolije, dva državljana Alžirije, dva državljana Šrilanke, dva državljana Egipta in državljana Sierra Leone. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Pošteni najditelj

Trebanjske policiste je nekaj po 18. uri občan obvestil, da je v Mokronogu nameraval uporabiti bankomat in je v reži bankomata našel 450 evrov, ki jih je nekdo pozabil. Policisti so od poštenega najditelja denar prevzeli in kmalu je na policijsko postajo poklicala zaskrbljena občanka in povedala, da je na bankomatu opravila dvig, prevzela potrdilo, gotovino pa pozabila vzeti. Policisti so ugotovili, da se znesek na potrdilu ujema z najdbo in hvaležni lastnici denar vrnili. Odziv najditelja ni polepšal dne le lastnici denarja, ampak tudi trebanjskim policistom, ki si želijo, da bi podobni razpleti večkrat zaznamovali njihov delovnik.