Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Ali Julija nosi lasuljo?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Kronika Novo mesto

Na Smrečnikovi pod vplivom alkohola in brez vozniškega

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
15.10.2019 08:16

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 64 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 248 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

V Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST
Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Policisti PP Novo mesto so v noči na 15. 10. med kontrolo prometa na Smrečnikovi ulici ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Audi. Med postopkom so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,77 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA
Vlomi in tatvine
V Trebnjem je v noči na 15. 10. nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar.



V Rožnem Dolu je v noči na 14. 10. nekdo z gozdnega traktorja odtujil dve motorni žagi in orodje, iz rezervoarja pa iztočil in odtujil okoli 50 litrov goriva.

V okolici Trebnjega je med 13. 10. in 14. 10. neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil manjšo premoženjsko škodo.

Z dvorišča podjetja v Krškem je med 11. 10. in 14. 10. nekdo odtujil aluminijaste profile in podjetje oškodoval za okoli 4000 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Brežic prijeli državljana Libanona, v Spodnjih Radencih pa državljana Alžirije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Policijski postopki s tujcema še niso zaključeni.