zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika Novo mesto

Kriminalisti ovadili direktorico zaradi zlorabe položaja

Piše: R.K.

Čas objave:
09.11.2021 11:13

Novomeški kriminalisti so po zaključenem predkazenskem postopku podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Novo mesto zoper 41-letno osumljenko zaradi kaznivih dejanj zlorabe položaja pri opravljanju gospodarske dejavnosti po členu 240. KZ-1 in kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja po členu 209. KZ-1.

V predkazenskem postopku so ugotovili, da je osumljena kot direktorica gospodarske družbe iz transakcijah računov te družbe dvigovala gotovino, ki ni bila predvidena za poplačilo obveznostih družbe in dvigi gotovine niso imeli kritja v poslovnih listinah. S temi dejanji je povzročila družbi škodo v višini okoli 130.000 evrov.

Z dvigi gotovine v znesku okoli 8.000 evrov je nadaljevala tudi po začetku stečajnega postopka družbe, ko so ji prenehala pooblastila zakonite zastopnice in pooblaščenke za razpolaganje s premoženjem družbe. Za kaznivo dejanje zlorabe položaja pri opravljanju gospodarske dejavnosti po drugem odstavku 240. člena KZ-1 je predpisana zaporna kazen od enega do osmih let, za kaznivo dejanje poneverbe in neupravičene uporaba tujega premoženja po prvem odstavku 209. člena KZ-1 pa je predpisana kazen do treh let.