boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

nemo palec Njena.si

VIDEO: Nemo od vzhičenosti razbil pokal in si ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Kronika Novo mesto

Izsledili pobeglega voznika

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.01.2013 11:27

32-letni opit voznik se je včeraj v Selah pri Raki zaletel v elekto omarico ob stanovanjski hiši in pobegnil. Policisti so ga izsledili in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v preteklih štiriindvajsetih urah intervenirali v 39 nujnih primerih. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

VLOMI IN TATVINE

Na parkirnem prostoru podjetja v Novem mestu je v noči na 23. 1. nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil zračno blazino in štiri platišča s pnevmatikami. Škode je za okoli 4500 evrov.

V okolici Trebnjega je 23. 1. popoldan neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil več kosov nakita. Škode je za okoli 1600 evrov.

Med 22. 1. in 23. 1. je na Trški gori nekdo vlomil v gospodarsko poslopje in odtujil štiri konjska sedla. Oškodovanec ocenjuje škodo na okoli 4000 evrov.


24. 1. okoli 1. ure so bili trebanjski policisti obveščeni o vlomu v prostore pošte v Mokronogu. Policisti in kriminalistični tehniki opravljajo ogled kraja kaznivega dejanja in zbirajo obvestila. O vlomu sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec.

IZSLEDILI POBEGLA VOZNIKA

23. 1. okoli 15. ure so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči v Brežicah. Voznik osebnega avtomobila naj bi trčil v parkirano vozilo in odpeljal s kraja. Na podlagi opisa so policisti izsledili 52-letnega voznika in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. V litru izdihanega zraka je imel 1,1 miligramov alkohola. Kršitelja so pridržali, mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Krški policisti so bili 23. 1. okoli 23.30 obveščeni o prometni nesreči v Selah pri Raki. Ugotovili so, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v elektro omarico ob stanovanjski hiši in pobegnil s kraja nesreče. Policisti so pobeglega 32-letnega voznika izsledili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. V litru izdihanega zraka je imel 0,45 miligramov alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog.