stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika

Hudo poškodovan mladoletni pečec

Piše: R.K.

Čas objave:
19.02.2024 11:51

Novomeški policisti so v petek obravnavali rpometno nesrečo, v kateri je bil udeležen 48-letni voznik avtobusa in mladoletni pešec.

Prometna nesreča se je zgodila na Topliški cesti v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 48-letni voznik avtobusa trčil v mladoletnega pešca, ki je nenadoma stopil na cesto izven prehoda za pešce. Huje poškodovanega mladoletnika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Sevniški policisti preverjali psihofizično stanje voznikov

Minuli konec tedna so policisti PP Sevnica preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil. Ustavili in kontrolirali so 90 voznikov in 74 voznikom odredili preizkus alkoholiziranosti. Ugotovljeno je bilo, da so štirje kršitelji vozili pod vplivom alkohola. 50-letni voznik, ki so ga ustavili v Sevnici, je imel v litru izdihanega zraka 1,00 miligrama alkohola (2,08 g/kg). 47-letni voznici je alkotest pokazal vrednost 0,90 miligramov alkohola (1,9 g/kg). Pod vplivom alkohola sta bila tudi 60-letni voznik, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,60 miligramov alkohola 1,3 g/kg) in 42-letni voznik z 0,37 miligrami alkohola (0,8 g/kg).

Kršitelje so izločili iz prometa, jim odvzeli vozniška dovoljenja, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev izdali plačilne naloge. Med nadzorom so ugotovili še več drugih kršitev cestno prometnih predpisov in ukrepali zoper 13 kršiteljev. Z aktivnostmi, ki bodo usmerjene v zagotavljanje varnosti cestnega prometa, bodo policisti nadaljevali tudi v prihodnjih dneh.

Na mejni prehod pod vplivom prepovedanih drog

16. 2. dopoldne so policisti na avtocestnem postajališču na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila registrskih oznak Velike Britanije. 31-letnemu državljanu Romunije in Moldavije so zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili preizkus, ki je bil pozitiven in je potrdil prisotnost drog. Kršitelju so zasegli tudi štiri ampule s prepovedanimi anaboliki in sedem manjših zavitkov s prepovedano drogo kokain. 31-letniku so odvzeli prostost in ga z obdolžilnim predlogom privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Na električnem skiroju s tremi promili alkohola

Policisti PP Brežice so bili 17. 2. okoli 20. ure obveščeni o padcu voznika električnega skiroja pri Mihalovcu. Opravili so ogled in ugotovili, da je 36-letni voznik električnega skiroja vozil iz smeri Dobove proti Mihalovcu. Pri Mihalovcu je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad skirojem, trčil v drog javne razsvetljave in padel. Kršitelj, ki se je v nesreči lažje poškodoval po glavi, je imel v litru izdihanega zraka 1,42 miligramov alkohola. O kršitvah cestno prometnih predpisov bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kršitelju zasegli moped

Med kontrolo prometa na območju Zameškega so policisti PPP Novo mesto 16. 2. nekaj pred 19. uro ustavljali voznika mopeda, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in vijugal po cesti. Pri naselju Draga so zapeljali pred njega in ga ponovno ustavljali, vendar tudi tokrat ni upošteval znakov policistov. Izgubil je oblast nad vozilom, trčil v službeno vozilo policije in se lažje poškodoval. Med postopkom so ugotovili, da gre za 18-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran moped. Moped so mu zasegli, o številnih kršitvah cestno prometnih predpisov pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vozil pod vplivom alkohola

V noči na 17. 2. so policisti PP Šentjernej zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 42-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,67 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga pridržali. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.