sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Kronika Novo mesto

FOTO: Zasegli ukraden Mercedes GLE

Piše: PU NM

Čas objave:
24.11.2017 11:30

Danes ponoči so policisti na Obrežju pri vstopu v Slovenijo ugotovili, da voznik vozi ukraden Mercedes GLE.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 209 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli avtomobil in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poskusa vloma in tatvin.
Posredovali so zaradi nesreč pri delu.

KRIMINALITETA
Osumljenec vlomov in tatvin v priporu
Na območju Šentjerneja in Škocjana so policisti v poletnih mesecih obravnavali več vlomov v zidanice in stanovanjske hiše. Storilci so vlamljali v objekte, v katerih v času vloma ni bilo nikogar in odtujevali predvsem motorne žage, električno ročno orodje, alkoholne pijače in prehrambene izdelke. V vseh primerih so policisti opravili oglede krajev kaznivih dejanj, zavarovali najdene sledi in izvajali številne aktivnosti za izsleditev storilcev. Na podlagi ugotovitev preiskave in zbranih obvestil so policisti in kriminalisti pridobili odredbo sodišča in v tem tednu opravili več hišnih preiskav na naslovih bivanja treh osumljencev v okolici Šentjerneja. Trem osumljencem, starim 21, 25 in 27 let, so odvzeli prostost in jih pridržali. V hišnih preiskavah so našli in zasegli več predmetov, ki izvirajo iz kaznivih dejanj in nekaj predmetov že vrnili oškodovancem. 21-letnega osumljenca, ki so ga preteklosti že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta je zanj odredil pripor. Kriminalisti in policisti s preiskavami nadaljujejo.

PROMETNA VARNOST
Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Med kontrolo prometa v Sevnici so policisti Postaje prometne policije Novo mesto ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Toyota in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 48-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,16 miligramov alkohola (2,41 g/kg). Med postopkom so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj mu je sodišče zaradi kršitev izreklo ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.



Vozil pod vplivom alkohola
Nekaj po 23. uri so policisti v Brežicah zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila. 60-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,73 miligramov alkohola (1,52 g/kg). Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Zasegli ukraden Mercedes GLE
V noči na 24. 11. je na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje, na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik osebnega avtomobila Mercedes GLE. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila srbskih registrskih oznak. Pri pregledu so ugotovili, da je številka šasije predrugačena, avtomobil pa je bil v letu 2015 ukraden v Nemčiji. Mercedes GLE so zasegli in z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Poskus izmika mejni kontroli
Popoldne je na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje, na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik tovornega vozila s priklopnikom bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, ki je iz Bolgarije v Italijo prevažal koalin. V tovornem delu so našli skrite štiri državljane Afganistana, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Po zaključenem postopku so tujce predali hrvaškim varnostnim organom.