sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

damjan-žugelj Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Kronika Novo mesto

FOTO: Zasegli tri štirikolesnike

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
05.08.2016 11:45

Novomeški policisti so v Stranski vasi pri Novem mestu trem kršiteljem cestnoprometnih predpisov včeraj zasegli tri motocikle štirikolesnike. Vsi trije med drugimi prekrški na motociklih niso imeli nameščenih registrskih tablic in med vožnjo niso nosili zaščitnih čelad, policisti pa so za vse tri spisali obdolžilne predloge in seznanili sodišče.

S Policijske uprave (PU) Novo mesto so sporočili, da je 41-letni kršitelj po lokalni cesti vozil neregistriran štirikolesnik, na katerem ni imel nameščenih registrskih tablic, med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade, hkrati pa je vozil dva otroka. Policisti so tudi ugotovili, da ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Na PU pa so dodali, da zakonski predpisi za omenjene kršitve določajo globo v znesku 1860 evrov.

Drugega, 22-letnega kršitelja, so zalotili pri vožnji v naravnem okolju, kjer je ta prepovedana. Tudi ta voznik med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade, na vozilu pa ni imel nameščenih registrskih tablic.


Policisti so preverili tudi 30-letnega voznika štirikolesnika, ki pri vožnji ni uporabljal varnostne čelade, na motociklu, ki ni imel nameščenih registrskih tablic, pa je vozil še dva otroka. Ugotovili so tudi, da omenjeni kršitelj ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja in da njegovo vozilo ni bilo registrirano.

Vsem kršiteljem so štirikolesnike zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnimi predlogi seznanili sodišče, so še zapisali na PU Novo mesto.