Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Kronika Šentlovrenc

FOTO: Vlak trčil v traktorsko prikolico

Piše: R.K.

Čas objave:
26.07.2018 12:49

Trebanjski policisti so bili nekaj pred 10. uro obveščeni, da naj bi v Šentlovrencu vlak trčil v traktorsko prikolico.

Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 68-letni voznik traktorja s prikolico zapeljal na prehod ceste čez železniško progo, ko naj bi se na vozilupokvarila prestavna ročica menjalnika. Voznik ni uspel nadaljevati z vožnjo in je s prikolico obstal na železniških tirih. V tem času so se spustile zapornice, iz smeri Trebnjega pa je pripeljal vlak, ki je kljub zaviranju trčil v prikolico. V nesreči ni bil nihče poškodovan, nastala je le premoženjska škoda na udeleženih vozilih, policisti pa okoliščine še preverjajo.

DSCN7878.JPG

Policisti Policijske uprave Novo mesto pa so sicer intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 173 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, ponarejanja denarja, poškodovanja  tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Avto zdrsnil v Savo

Okoli 13.30 so policisti Policijske postaje Krško prejeli obvestilo, da naj bi na Rožnem nekdo z avtomobilom zapeljal v Savo. Po prvih ugotovitvah naj bi 54-letni voznik osebnega avtomobila Renault scenic vozil po kolovozni poti iz smeri Blance proti Sevnici. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom in s poti zapeljal v jarek, kjer je vozilo odbilo in po brežini zdrsnilo v Savo. Vozniku in potniku se je uspelo rešiti iz avtomobila, ki je potonil. V nesreči ni bil nihče poškodovan, avtomobil pa so iz vode potegnili gasilci. Policisti so še ugotovili, da je domnevni voznik vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,41 miligramov alkohola. Okoliščine še preverjajo.


MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Okoli 19. ure so črnomaljski policisti pri Preloki izsledili in prijeli osem državljanov Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Kasneje so v bližini ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Volvo in za njim še voznika kombija znamke Volkswagen, obe vozili finskih registrskih oznak. Ugotovljeno je bilo, da sta voznika čakala tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo in sta jih imela namen prepeljati v notranjost države oziroma v druge države EU. Obema so odvzeli prostost, ju pridržali  in zasegli tudi obe vozili. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje državne meje ali ozemlja države ju bodo privedli k
preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Sirije pa še niso zaključeni.

IMG_2763.JPG



Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Črnomelj izsledili in prijeli še tri državljane Pakistana ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Policisti na obmejnem območju v zadnjem obdobju obravnavajo več primerov organiziranega sprovajanja tujcev, ki nimajo dovoljenja za vstop ali prebivanje v Sloveniji. Ugotavljamo, da storilci v želji po hitrem in velikem zaslužku tujce preko meje in naprej v notranjost države skušajo sprovajati na način, da jih v večjem številu vozijo v zaprtih kombiniranih vozilih. Zaradi nehumanih razmer med prevozom (veliko število ljudi v majhnem in zaprtem prostoru, v nekaterih primerih tudi več kot 30 ljudi,
vožnja po makadamskih cestah, primanjkovanje zraka v tovornem delu, dehidracija...) sprovajalci ogrožajo življenja teh ljudi, ki so zaradi izčrpanosti in dehidracije v slabem zdravstvenem stanju in pogosto potrebujejo zdravniško pomoč.

Pozivamo ljudi, ki živijo na obmejnih območjih, da nas obveščajo o pojavu sumljivih kombiniranih vozil z zaprtim tovornim delom ali drugih manjših tovornih vozil ob meji. Skoraj vedno pred tovornim vozilom s tujci pelje tudi eden ali več osebnih avtomobilov in ti vozniki prav tako sodelujejo pri sprovajanju. Njihova vloga je, da voznika, ki prevaža tujce, opozarjajo na prisotnost policistov ali opazujejo gibanje policijskih patrulj.

Domačini, ki živijo ob meji na območju Bele krajine, Posavja in na obronkih Gorjancev so že dolga leta naš nepogrešljiv in zanesljiv partner pri zagotavljanju varnosti in varovanju državne meje. Prav oni so tisti, ki odlično poznajo lokalno okolje in znajo najbolje presoditi, kdaj gre za pojav sumljivih vozil ali sumljivih oseb. Za vsa do sedaj prejeta obvestila se občanom zahvaljujemo. Tovrstnega sodelovanja si želimo tudi v prihodnje in zagotavljamo, da se bomo še naprej ob vsakem obvestilu odzvali in natančno preverili okoliščine.