sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Kronika Brežice

F & A: V okolici Pišec umrla 51-letna ženska

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.01.2017 06:21

Na cesti Globoko–Pišece v občini Brežice se je ponoči okoli pol ene ure zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Voznica se je z osebnim vozilom zaletela v varnostno ograjo in zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče.

Kljub hitremu posredovanju brežiških reševalcev je 51-letna voznica zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče. Krški gasilci so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom odprli vozilo in odstranili varnostno ograjo, razsvetljevali kraj nesreče, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine in jih očistili ter nudili pomoč policiji, vlečni službi, reševalcem in pogrebni službi. Dežurni delavec cestnega podjetja je zavaroval poškodovan del varnostne ograje.

Alenka Drenik, ki je na Policijski upravi Novo mesto zadolžena za stike z javnostmi, je še povedala, da policisti okoliščine nesreče še preiskujejo. Zdravnica je za pokojno odredila sanitarno obdukcijo.

Gre za prvo smrtno žrtev na slovenskih cestah letos. V celotnem lanskem letu je po podatku Generalne policijske uprave umrlo 129 ljudi, kar je devet več, kot jih je umrlo v letu 2015.

Ceste na širšem Dolenjskem so danes terjale svoj davek. Zgolj med 6. in 13.30 se je na območju Policijske uprave Novo mesto zgodilo že 13 prometnih nesreč. V petih prometnih nesrečah se je osem oseb poškodovalo, med njimi najmanj ena huje, v osmih prometnih nesrečah pa je nastala premoženjska škoda. Vzrok večine prometnih nesreč je bila neprilagojena hitrost glede razmer na vozišču.

Voznikom svetujemo dodatno previdnost, saj so ceste predvsem na izpostavljenih delih spolzke, ponekod pa je na vozišču še vedno sneg. Vozniki hitrost vozil zmanjšajte in prilagodite razmeram na cesti, prilagodite pa tudi varnostno razdaljo do vozil, ki vozijo pred vami. Izogibajte se situacijam, v katerih bi bilo potrebno nenadno zaviranje, vožnja skozi ovinke pa naj bo umirjena in počasnejša kot v razmerah, ko so ceste suhe.



Alenka Drenik, PU NM, o prometni nesreči