sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Kronika

FOTO: En traktor v potoku, drug v globeli

Piše: R.K.

Čas objave:
13.06.2021 09:36

Včeraj ob 12.14 je v Dobravici v občini Šentjernej občan pri opravljanju kmetijskih opravil s traktorjem zdrsnil v potok. Gasilci PGD Šentjernej so ga z vitlom potegnili iz vode. Poškodovanih ni bilo.

Včeraj ob 12.09 je na lokalni cesti Gorenja Pirošica-Dolenja Pirošica, občina Brežice, padel mlajši kolesar, ki se je pri tem poškodoval. Za občana so poskrbeli v SB Brežice.

Ob 16.43 je v naselju Globočice v občini Brežice traktorist zapeljal z lokalne ceste v globel in se pri tem večkrat prevrnil. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem pri imobilizaciji in prenosu voznika do reševalnega vozila. Do izteka motornih tekočin ni prišlo. Reševalci NMP Brežice so poškodovanega na kraju oskrbeli in prepeljali v UC SB Brežice.

Ob 20.20 je na cesti Uršna sela–Gaber v naselju Laze v občini Novo mesto osebno vozilo trčilo v drevo. Gasilci GRC Novo mesto so kraj dogodka zavarovali, odklopili akumulator, z vpojnim sredstvom posuli po razlitih motornih tekočinah ter nudili pomoč policiji in reševalcem NMP Novo mesto, ki so v nesreči poškodovani osebi na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 21.16 je v naselju Dobruška vas v občini Škocjan gorela zapuščena lopa v velikosti 5 x 4
metre. Gasilci PGD Škocjan, Dobrava in Grmovlje so požar pogasili in pregledali pogorišče s


termovizijsko kamero.

Ob 0.45 je v kraju Šmarčna v občini Sevnica osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo. Posredovali so gasilci PGD Sevnica, ki so zavarovali in osvetlili kraj dogodka, odklopili akumulator, preprečili iztek motornih tekočin, z vpojnimi sredstvi posipali cestišče ter nudili pomoč policiji in vlečni službi. Lažje poškodovano osebo so reševalci oskrbeli na kraju samem