sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Kronika Novo mesto, Brežice, Dolenjske Toplice

Dve nesreči na prehodih za pešce

Piše: R.K.

Čas objave:
03.12.2021 11:13

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 147 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, izsiljevanja in tatvin.

Dve nesreči na prehodih za pešce
2. 12. nekaj po 7.30 so bili novomeški policisti obveščeni o prometni nesreči na Šegovi ulici v Novem mestu. Ugotovili so, da je 57-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v mladoletno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Lažje poškodovano peško so oskrbeli v bolnišnici. Povzročitelju nesreče bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Okoli 20.30 je v Brežicah 45-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v 38-letno peško, ki je prav tako pravilno prečkala cesto. Zaradi kršitve so mu izdali plačilni nalog. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da morajo vozniki in drugi udeleženci cestnega prometa na prehodu za pešce, na katerem promet ni urejen s svetlobnimi prometnimi znaki ali ga ne ureja pooblaščena uradna oseba, pešcem, ki so na prehodu ali stopajo nanj, omogočiti varno prečkanje vozišča. Voznik, ki ravna v nasprotju s tem, se kaznuje z globo 300 evrov. Izreče se mu tudi pet kazenskih točk.

Prometna nesreča na Ljubljanski cesti
Ob 11.20 se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na Ljubljanski cesti v Novem mestu. Policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 20-letna voznica osebnega avtomobila, ki je v križišču odvzela prednost 67-letnemu vozniku. Lažje poškodovano potnico iz vozila 67-letnega udeleženca so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročiteljici nesreče so policisti izdali plačilni nalog.



Neprilagojena hitrost
O prometni nesreči pri Slamni vasi na območju PP Metlika smo bili obveščeni ob 13.20. Policisti so ugotovili, da je 51-letna voznica osebnega avtomobila vozila iz smeri Slamne vasi proti Metliki. V ovinku je na spolzkem vozišču zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste, kjer je trčila v brežino in se prevrnila. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Zapustil kraj nesreče
Ob 14. uri je na Kandijski cesti v Novem mestu voznik tovornega vozila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v avtomobil 47-letne voznice, ki je peljala pred njim. Po trčenju je povzročitelj nesreče kraj zapustil. Lažje poškodovano voznico so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo in izvajajo aktivnosti za izsleditev povzročitelja.

Vožnja po levi strani
Nekaj pred 22. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči v Zalogu na območju PP Dolenjske Toplice. Policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 32-letni voznik osebnega avtomobila, ki je iz smeri Straže peljal proti Novem mestu in pri Zalogu zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v 17-letno kandidatko za voznico, ki je vozila s spremljevalcem. V nesreči se je poškodoval 40-letni potnik iz vozila povzročitelja, oskrbeli so ga v novomeški bolnišnici.