zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Kronika

Dirkal po avtocesti

Piše: R.K.

Čas objave:
09.01.2024 10:22

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 59 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 168 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Udeleženec nesreče pod vplivom prepovedanih drog

Ob 11.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Dolenji vasi pri Krškem, kjer naj bi prišlo do trčenja dveh vozil, eden izmed udeležencev pa naj bi odpeljal s kraja nesreče. Na podlagi opisa vozila so Krški policisti 41-voznika osebnega avtomobila Renault clio hrvaških registrskih oznak izsledili v Krškem. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za trčenja odgovorna 29-letna voznica, ki je odvzela prednost 41-letnemu vozniku. V nesreči ni bil nihče poškodovan, 41-letnemu državljanu Hrvaške pa so policisti zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili preizkus, ki je bil pozitiven. Odrejen strokovni pregled je kršitelj odklonil. Odvzeli so mu prostost ga odpeljali v prostore za pridržanje in privedli v postopek pred pristojno sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa za ugotovljene kršitve določa globo v višini 2.200 evrov in 23 kazenskih točk.

Po avtocesti s hitrostjo 191 km/h

Nekaj pred 15. uro so policisti na avtocesti na območju Čateža ob Savi opravljali meritve hitrosti in vozniku Mercedesa italijanskih registrskih oznak izmerili hitrost 191 km/h. Na Obrežju so 57-letnega voznika ustavili in mu zaradi kršitve izrekli globo v višini 400 evrov.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Novo mesto so na območju Griča pri Klevevžu zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Citroen C4. Med postopkom so ugotovili, da 38-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,44 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V naselju Potok na območju PP Dolenjske Toplice je med 6. 1. in 8. 1. nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Na Hribu pri Orehku je med 7. 1. in 8. 1. neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil električno ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je z vlomom in tatvino oškodovan za 5.000 evrov.

V Pangrč Grmu je med 7. 1. in 8. 1. nekdo z dvorišča kmetijskega objekta odtujil 21 vreč koruze v zrnju. Lastnika je oškodoval za 150 evrov.

Na Vidmarjevi ulici v Novem mestu je med 16.30 in 21.30 nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase in okno poskušal vlomiti v hišo. V objekt mu ni uspelo priti, povzročil je le škodo na vratih in oknu.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Loče) izsledili in prijeli 14 državljanov Sirije, 12 državljanov Maroka, 11 državljanov Afganistana, tri državljane Turčije in državljana Libije. Na območju PP Črnomelj (Vinica, Miliči) so prijeli pet državljanov Maroka, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.