petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Kronika Novo mesto

Brez izpita, pod vplivom alkohola in kokaina bežal pred policisti

Piše: R.K.

Čas objave:
06.09.2021 17:24

Novomeški policisti bodo zaradi preprečitve uradnega dejanja ovadili 35-letnika, ki so ga v petek obravnavali v okolici Novega mesta. Moški je vozil brez vozniškega dovoljenja pod vplivom alkohola in kokaina, ob poskusu ustavitve ni upošteval znakov policistov, se nekajkrat zaletel v njihov avto in nato zbežal.

V petek malo po 19. uri so novomeški policisti v okolici Novega mesta z modro lučjo in sireno ustavljali osebni avtomobil voznika, ki je v avtu prevažal otroka in je kazal znake nezanesljive vožnje. Kot so navedli na Policijski upravi Novo mesto, 35-letnik ni upošteval znakov policistov, se nekajkrat zaletel v policijski avto, nato pa z avtom zbežal v gozd in od tam naprej peš.

Ko so ga policisti izsledili, so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,68 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi suma, da je tudi pod vplivom drugih prepovedanih substanc, so opravili hitri test na droge, ki je reagiral na kokain.



35-letniku, ki nima vozniškega dovoljenja, policisti očitajo devet različnih prekrškov s področja varnosti cestnega prometa. Kriminalisti pa ga bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Brežiški policisti pa so v soboto zgodaj zjutraj v Čatežu ob Savi ustavili in prijeli 51-letnega državljana Kosova. Ta je pred tem prišel v Slovenijo mimo mejnega prehoda, v Ribnici ukradel avto in se z njim odpeljal proti avtocesti. Brežiški policisti so ga prestregli, vklenili in odpeljali v pridržanje. V policijskem postopku se je izkazalo, da ga zaradi kaznivih dejanj ropa in ugrabitev iščeta belgijska in španska policija.