sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Kronika Rio De Janeiro

Aretirali pokojnikovo ženo

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
31.12.2016 14:36

Brazilska policija je sporočila, da so v zvezi z nedavnim umorom grškega veleposlanika v Braziliji Kiriakosa Amiridisa v petek aretirali njegovo soprogo ter njenega domnevnega ljubimca. Slednji je policiji že priznal umor, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Francoise de Sousa Oliveira in vojaški policist Sergio Gomes Moreira Filho sta po navedbah policije "načrtovala zločin iz strasti".

Gomes je policiji že priznal umor. Pojasnil je, da je ustrelil Amiridisa po sporu, nato pa je njegovo truplo odnesel v avtomobil, ki ga je uporabljal veleposlanik.

Policija je aretirala tudi Gomesovega bratranca, ki je policistom povedal, da mu je bratranec ponudil 80.000 realov (23.370 evrov) za pomoč pri umoru.

Truplo veleposlanika, ki so ga nazadnje videli v ponedeljek na območju Baixada Fluminense severno od Ria de Janeira, so našli v petek v zoglenelem avtomobilu.

Njegova brazilska soproga je izginotje moža prijavila v torek. Po poročanju medijev je veleposlanik božične praznike preživel s soprogo in njeno družino v okrožju Nova Iguacu v Riu. Kasneje so tam našli najeto vozilo, ki ga je uporabljal 59-letni veleposlanik.

Amiridis, grški konzul v Riu v letih 2001-2004, je veleposlaniški položaj v Brasilii prevzel v začetku leta, poroča nemška tiskovna agencija dpa.