petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Kronika Lj, Nm

34 nesreč, 4 opiti vozniki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.10.2012 07:15

Minulo noč so policisti po Sloveniji obravnavali 34 prometnih nesreč, 82 kršitev javnega reda in miru ter 42 kaznivih dejanj. Pridržali so štiri pijane voznike.

Na področju prometne varnosti se je zgodilo 12 prometnih nesreč, v katerih se je pet udeležencev huje telesno poškodovalo, enajst pa lažje. V preostalih 22 nesrečah pa je nastala le premoženjska škoda. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so bili ponoči pridržani 4 vozniki, in sicer 2 na območju Policijske uprave Celje ter po 1 na območju Policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto. 1 voznici na območju Policijske uprave Novo mesto so policisti zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu zasegli vozilo.


Na področju javnega reda in miru je bilo opravljenih 55 intervencij na javnih krajih in 27 v zasebnih prostorih. Do streznitve so bili pridržani štirje kršitelj javnega reda in miru, in sicer trije na območju Policijske uprave Celje in eden na območju Policijske uprave Maribor.



Na področju kriminalitete je bilo preko noči evidentiranih 24 tatvin, 5 vlomov, 5 poškodovanj tuje stvari, 3 kazniva dejanja nasilja v družini ter po 1 kaznivo dejanje ponarejanja denarja, grožnja, povzročitev splošne nevarnosti, goljufija in zatajitev.