Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Kronika

30-letnega Novomeščana ustavljali s stingerjem

Piše: PU Nm

Čas objave:
12.12.2017 06:29

Policisti so med vikendom posredovali 141-krat, največ dogodkov je bilo iz področja prometne varnosti, pri čemer sta bila posebej obremenjena petek in sobota. Policisti so obravnavali 30 prometnih nesreč z materialno škodo ter 6 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

ZASEGI VOZIL

Zaradi večkratnih hudih kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli pet vozil. Med njimi lastniku, ki v zgodnjih nedeljskih urah, okoli pol četrte je bilo, v Novem mestu ni ustavil na znak modrih luči prometnih policistov. Nekaj minutni pregon se je končal tik pred postavljenim stingerjem (sredstvo za prisilno ustavljanje vozil). 30-letni Novomeščan tudi po zaustavitvi ni upošteval ukazov policistov, v postopku se je upiral, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga vklenili. Odrejeni preizkus alkoholiziranosti je odklonil, v postopku pa so še ugotovili, da vozilo vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu Audija A2 zasegli.

PROMETNA VARNOST

V Korpivniku na Kostanjevici je v petek dopoldne 59-letna voznica v ovinku zletela s ceste in se lažje poškodovala. V Brežicah sta prišlo v križišču na Gubčevi ulici (domnevno zaradi izsiljevanja prednosti) do trka dveh vozila, obe voznici za iskali zdravniško pomoč. Voznik in voznica sta v petek popoldne trčila v Boštanju (prav tako domnevno zaradi izsiljevanja prednosti). Z reševalnim vozilom so ju odpeljali v brežiško bolnišnico. Na avtocesti je prišlo okoli v petek popoldne, okoli pol tretje ure, do prometne nesreče, ki naj bi ji botrovalo nepravilno prehitevanje. Dve vozili sta bili poškodovani, prav tako domnevna povzročiteljica.

V soboto zvečer so prometno nesrečo obravnavali krški policisti, in sicer na relaciji med Veliko vasjo in Rako. Domnevno zaradi neprilagojene hitrosti je 27-letna voznico zaneslo iz ceste, vozilo se je prevrnilo na bok, sama pa se je lažje poškodovala. 

V nedeljo popoldne so novomeški policisti obravnavali prometno nesrečo v Dolnji Težki Vodi. Po prvih ugotovitvah je 22-letni voznik osebnega avtomobila v ovinku zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v osebni avtomobil, s katerim je po svoji strani pravilno pripeljal avstrijski državljan. 22-letnega voznika in njegova sopotnico so odpeljali v bolnišnico. Policisti so opravili preizkus alkoholiziranosti udeleženih voznikov, pri čemer je pri 22-letniku indikator alkohola pokazal 0,46 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic je bil promet na cesti Novo mesto – Metlika dve uri oviran.

VLOMI IN TATVINE 

V noči iz četrtka na petek so vlomili v stanovanjsko hišo v Selah pri Šumberku. Lastnikov ni bilo doma, so pa sosedi zjutraj ugotovili, da so poškodovana vrata. Odnesli niso ničesar so pa naredili škodo na vratih objekta. S podobnim primerom so se srečali tudi v Biški vasi, kjer so neznanci vlomili v vikend, pregledali prostore a tudi nič odnesli. 

V Trsteniku so predrzneži v noči iz petka na soboto vlomili v nenaseljeno stanovanjsko hišo in po podatkih prijaviteljev odnesli štiri razkosane prašiče (že obdelano meso) in stroj za mletje mesa. Po prvih zbranih obvestilih so naredili za nekaj tisoč evrov škode. 

V soboto dopoldne so policisti opravili ogled kraja vloma v poslovne prostore v Metliki. Od tam naj bi storilci ponoči odnesli nekaj mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov. Kaj vse je bilo odneseno in kolikšna je škoda bo znano po opravljeni inventuri.