podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Kronika Novo mesto, Metlika

23-letni Metličan brez 2020 evrov in s 23 kazenskimi točkami

Piše: Pu NM

Čas objave:
18.01.2018 15:29

Danes ponoči so metliški policisti ustavljali voznika Mercedesa, ki je bežal pred njimi in se zaustavil na njivi v Rosalnicah.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 36 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 145 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda.Obravnavali so sedem kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj tatvine in vlomov.

PROMETNA VARNOST

V prometni nesreči poškodovana peška
Nekaj pred 8. uro so bili krški policisti obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo žensko, ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Ugotovili so, da se je nesreča zgodila na Titovi cesti v Senovem. 65-letni voznik osebnega avtomobila, ki je pripeljal iz smeri Brestanice, je na prehodu za
pešce trčil v 75-letno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Voznik je
poškodovani peški nudil pomoč in jo odpeljal v ambulanto, kjer so jo oskrbeli in prepeljali v brežiško bolnišnico. Policisti so povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog.

Prometni nesreči pri Mokronogu in Boštanju
Trebanjski policisti so bili nekaj pred 8. uro obveščeni o prometni nesreči na cesti med Mokronogom in Malkovcem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 69-letna voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in se z vozilom prevrnila. Voznica se je v nesreči lažje poškodovala.



O prometni nesreči in prevrnjenem vozilu so bili popoldne obveščeni tudi sevniški policisti. Ugotovili so, da je 26-letna voznica na cesti med Boštanjem in Krmeljem zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in se prevrnila. Lažje poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Kršitelj pod vplivom alkohola
V noči na 18. 1. so metliški policisti v Metliki z uporabo svetlobnih in zvočnih signalov ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes.
Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je
nadaljeval z vožnjo in pri Rosalnicah zapeljal na njivo, kjer je z vozilom obstal. Voznik je stopil iz vozila in pričel bežati, vendar sta ga policista prijela in obvladala z uporabo prisilnih sredstev.Ukrepati so morali tudi zoper potnika v vozilu, ki med postopkom ni upošteval njihovih ukazov. 23-letnemu vozniku so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,72 miligramov alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, zaradi številnih kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa za omenjene kršitve določa globo v višini 2020 evrov, kršitelju se izreče tudi 23 kazenskih točk.

KRIMINALITETA


Vlomi
V okolici Mirni Peči je popoldne nekdo izkoristili odsotnost stanovalcev in vlomil v dve stanovanjski hiši. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomi pa je povzročil za okoli 2500 evrov škode.