Možganska kap Svet24.si

Prebivalstvo se pospešeno stara, starejši pa so ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – V novomeški bolnišnici brez večjega števila rednih programov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.12.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo opravljenih 5948 PCR-testov in potrjenih 1863 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih izvidov je bil 31,3-odstoten. Hospitaliziranih je 572 bolnikov s covidom-19, 190 na intenzivni negi, umrlo je 9 covidnih bolnikov. Strokovnjaki ob tem opozarjajo, da se je krivulja okužb spet začela vzpenjati – pred tednom dni je bilo potrjenih 600 okužb manj.

Upokojenci bodo danes prejeli zadnje pokojnine v letošnjem letu. Na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (Zpiz) tako ohranjajo dosedanjo dolgoletno prakso, da v decembru zaradi praznikov ne čakajo z izplačilom na zadnji delovni dan v mesecu.

Kljub pogosti elektronski in telefonski komunikaciji si ljudje za praznike še vedno pošiljajo klasične pisemske voščilnice. Teh res ni več toliko kot pred leti, še vedno pa poštarji v Sloveniji v decembru prenesejo okoli 19 odstotkov več naslovljenih pisemskih pošiljk kot v ostalih mesecih v letu.

KRKA DOMA:
Število hospitaliziranih na covidnih oddelkih slovenskih bolnišnic že nekaj časa upada in posledično v nekaterih načrtujejo ponoven začetek izvajanja programov, ki so jih zaradi premeščanja kadra na covidne oddelke začasno ukinili. V novomeški zaenkrat še ne. Kot so pojasnili, število covidnih bolnikov za zdaj ne omogoča izvajanje rednih programov v večjem obsegu. Elektivni nenujni programi tako še vedno ostajajo zaprti.

V mestni občini Krško so postavili tri nove postaje za brezplačno izposojo koles Krčan, in sicer eno na parkirišču bazena v Brestanici, na avtobusnem postajališču na Senovem nad bencinsko črpalko in pri večnamenskem domu v Spodnjem Starem Gradu. Skupno je na območju krške občine zdaj enajst postaj za izposojo koles.

Košarkarji Krke bodo v zaostali tekmi 10. kroga Lige Nova KBM gostovali pri Zlatorogu. Laščani so zaenkrat zmagali enkrat samkrat, ko so oktobra doma premagali Hopse s Polzele. Prvo medsebojno tekmo konec septembra v Novem mestu so Krkaši dobili s 120:70. Tekma se začne ob 18. uri, prenos bo na Youtube kanalu KZS.

Osrednja informativna oddaja, 29.12.2021

Krka ob enih