franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V novomeškem Revozu je danes spet stekla proizvodnja

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
29.03.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Od danes je prepovedano potovati v države, ki so na rdečem seznamu, to so med drugim sosednje države ter države Zahodnega Balkana. Ob vračanju v Slovenijo je v izogib karanteni potreben negativen izvid PCR testa.

Novomeško okrožno državno tožilstvo je vložilo obtožnico zoper rejca psov Miha Šuma zaradi povzročitve smrti iz malomarnosti in mučenja živali. Obtožnica je bila vložena po tem, ko je bil napad njegovih treh pitbulov blizu Črnomlja septembra 2017 usoden za njegovo 71-letno mamo, ki je za posledicami napada umrla v bolnišnici.

KRKA DOMA:


V novomeškem Revozu, kjer so zaradi pomanjkanja elektronskih delov oz. čipov, ki jih vgrajujejo v avtomobilske modele, v četrtek za dva dneva zaustavili proizvodnjo, so to danes zjutraji spet zagnali. Pomanjkanje elektronskih delov je sicer svetovna težava, na katero vpliva poraba elektronike ob pandemiji covida-19. Revoz sicer vnovično štiridnevno zaustavitev proizvodnje zaradi enakih vzrokov načrtuje po velikonočnem ponedeljku.

Medtem pa bo podjetje Treves iz Biča pri Trebnjem, ki izdeluje avtomobilske sestavne dele s področja zvočne in termične izolacije, med drugim tudi za novomeški Revoz, in katerega proizvodnjo je januarja prizadel obsežen požar, bo po nedavni odločitvi matične družbe v Franciji septembra zaprlo vrata. Brez dela naj bi ostalo sto zaposlenih.

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca v Sevnici je obiskal državni sekretar na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Cveto Uršič. Pohvalil je dom in lokalno skupnost, obenem pa pozval, naj ne pozabijo pravil stroke. Gre za dosledno spoštovanje pravil zdravstvene stroke glede sprejemov, rdečih con, čistih poti in uporabe zaščitne opreme. Z županom Srečkom Ocvirkom pa sta govorila tudi o obnovi doma. V domu na Impoljci sicer trenutno ni nobene okužbe ne med stanovalci ne med zaposlenimi.


V Novem mestu, kjer od februarja širijo krožišče Tabletka na Andrijaničevi cesti oz. vzhodni mestni vpadnici, so danes prometno zaporo vzpostavili tudi iz smeri Bršljina proti omenjenemu krožišču. Preostala začasna prometna ureditev ostaja nespremenjena. Širitev krožišča naj bi bila končana junija.

Osrednja informativna oddaja, 29.3.2021

Krka ob enih