Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Ta teden Festival zdravja

Piše: R.K.

Čas objave:
03.04.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Ta teden Festival zdravja; V Občini Brežice v zadnjih 18 letih za naložbe dobrih 200 milijonov evrov; Osvežitev znanja CPP po krajevnih skupnostih.

SVET NA KRKI

Policija bo do konca tedna poostreno nadzirala pravilno uporabo e-skirojev. Prav tako bodo nadzor izvajali redarji. Število e-skirojev na slovenskih ulicah se namreč povečuje, na Agenciji za varnost prometa pa voznike e-skirojev pozivajo, naj nosijo čelado in med vožnjo ne uporabljajo telefona ali slušalk, so sporočili z agencije.

Nekateri davčni zavezanci prejemajo prevarantska elektronska sporočila, da jim je "Davčna uprava Republike Slovenije" izdala obračun in da so upravičeni do določenega zneska, za nakazilo pa da naj kliknejo na povezavo. Gre za prevaro, opozarja Furs, ki od zavezancev nikoli ne zahteva, da podatke vnašajo v spletne povezave ali SMS-sporočila.

KRKA DOMA

Center za krepitev zdravja iz Zdravstvenega doma Črnomelj v tednu, ko obeležujemo svetovni dan zdravja, pripravlja Festival zdravja. Ta bo potekal od jutri do petka, ponudil pa bo pester izbor aktivnosti na temo zdravja skupaj z različnimi izvajalci v lokalni skupnosti. 

Občina Brežice je v zadnjih 18 letih, odkar jo vodi župan Ivan Molan, za naložbe namenila skupaj nekaj več kot 200 milijonov evrov. Od države in EU je zanje dobila skupaj 74 milijonov evrov, od tega je bilo 24 milijonov evrov evropskega denarja. Občina sicer od leta 2005 zvišuje letne proračune in letne zneske naložb. Na Brežiškem pričakujejo tudi nadaljevanje sodelovanja z Direkcijo RS za infrastrukturo, izpolnitev državnih zavez glede državnih prostorskih načrtov za hidroelektrarni Brežice in Mokrice, spoštovanje dogovora o medsebojnem sodelovanju pri posodabljanju vojaškega letališča Cerklje ob Krki, uresničenje projektov gospodarsko-logističnega centra Feniks in gradnje brežiške vzhodne obvoznice z novim mostom prek Save.

Občinski Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu bo v sodelovanju z zainteresiranimi krajevnimi skupnostmi in Javno agencijo RS za varnost prometa v aprilu organiziral brezplačna predavanja za osvežitev znanja o cestno prometnih predpisih. Na interaktivnih izobraževanjih bodo predstavili novosti v prometu, kjer bo poudarek na novih cestnih pridobitvah na območju naše občine, nagovorili pa bodo tudi ranljive skupine, ki jim lahko soočanje s hitro spreminjajočim se cestnim okoljem predstavlja izziv. Predavanja bodo potekala jutri ob 18. uri v Zadružnem domu Uršna sela, v četrtek, 6. aprila ob 18. uri v Kulturnem domu Gabrje, 11. aprila v Gasilskem domu Podgrad in 13. aprila v Gasilskem domu Dolž. Na izobraževanjih bo predavatelj Igor Rolih iz Javne agencije RS za varnost prometa predstavil cestno prometne predpise, v ospredju pa bodo novosti predpisov in dvomi, ki se porajajo voznikom pri udeležbi v prometu. Vstop na predavanja je prost.

Osrednja informativna oddaja, 3.4.2023