evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Samostojno čiščenje v občini Šmarješke Toplice

Piše: R.K.

Čas objave:
08.05.2024 12:41

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Samostojno čiščenje v občini Šmarješke Toplice; Javni razpis garancij in posojil za Dolenjsko

SVET NA KRKI

Ukrajinske zračne sile so danes sporočile, da so sestrelile večino ruskih raket in brezpilotnikov, ki so ciljali na ukrajinsko energetsko infrastrukturo v nočnem baražnem ognju. Nočni napadi so resno poškodovali najmanj tri termoelektrarne, je danes sporočil največji ukrajinski energetski operater DTEK.

Izrael je danes sporočil, da odpira mejni prehod Kerem Šalom, ki je bil od nedelje zaprt zaradi raketnega napada, v katerem so bili ubiti štirje vojaki. Humanitarna pomoč, ki ne vključuje nujno potrebnega goriva, sicer še čaka na pregled, nato pa bo lahko vstopila v Gazo, kjer so razmere spričo izraelskih napadov na Rafo vse bolj zaskrbljujoče.

KRKA DOMA

Župan Marjan Hribar iz občine Šmarješke Toplice je zatrdil, da so njihovi prvi koraki na poti samostojnega upravljanja z režijskimi storitvami pozitivni. Občina se je odločila, da bo središče svoje lokalne infrastrukture prevzela v svoje roke, pri čemer je prevzem nalog urejanja in čiščenja javnih ter turističnih površin prvi korak. Po nezadovoljstvu z dosedanjim izvajalcem, novomeškim CGP, so se odločili, da bodo stvari vzeli v svoje roke, prepričani, da lahko naloge opravijo bolje, hitreje in ceneje."Na začetku je seveda potreben vložek," pravi župan Hribar. "Najprej v zaposlene." Poleg že zaposlenega vodje režijskega obrata, Aleša Mauserja, so zaposlili še novega sodelavca, Andreja Povšiča. Občina je tudi že investirala v potrebno opremo, med katero spadajo traktor, pometalna naprava, mulčer, plužna deska in posipalec. Za shranjevanje opreme in orodja so namenili staro skladišče, ki je že v lasti občine. Šmarječani verjamejo, da bodo s tem korakom lahko bolje zadovoljili potrebe svoje skupnosti in obenem prihranili denar.

Razvojni center Novo mesto, v vlogi vodilnega partnerja v razvoju podjetništva in regije odličnosti, je na svoji spletni strani objavil Razpis GARANCIJ IN POSOJIL IZ GARANCIJSKE SHEME ZA DOLENJSKO ZA LETO 2024. Upravičenci lahko pridobijo garancijo v višini od 50 do 80 % odobrenega posojila ter posojilo pod ugodnimi bančnimi pogoji za investicije, obratna sredstva, zaposlovanje in predfinanciranje projektov. Razpis je namenjen mikro in malim podjetjem, podjetnikom, fizičnim osebam z dopolnilno dejavnostjo, zavodom, zadružnim podjetjem ter socialnim podjetjem. Razpis bo odprt do 31. marca 2025 oz. do porabe sredstev. Hkrati pa je bil nedavno objavljen tudi Razpis »SUBVENCIJE OBRESTNE MERE PODJETNIŠKIH KREDITOV 2024«. Upravičeni so stroški plačanih obresti v obdobju od 1. oktobra 2023 do 30. septembra 2024, v višini do 50 % vseh upravičenih stroškov. Razpis bo odprt do 18. oktobra 2024 oziroma do porabe sredstev.

Osrednja informativna oddaja 08.05.2024