državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Požar na deponiji pogašen

Piše: R.K.

Čas objave:
05.08.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: zagorelo na deponiji; Sevniška šola za otroke s posebnimi potrebami bo dobila ustreznejše prostore; Promet po obnovljeni Levičnikovi stekel predčasno.

SVET NA KRKI

Ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar je odredila izredno revizijo projekta izgradnje novih prostorov za notranje ministrstvo in policijo na območju Litostroja v Ljubljani, poroča spletni portal Necenzurirano. Pogodbo o zagotavljanju poslovnih prostorov z Družbo za svetovanje in upravljanje je lani podpisal takratni minister Aleš Hojs.

Iz ukrajinskih pristanišč Črnomorsk in Odesa so danes, skladno z sporazumom o izvozu po Črnem morju, izplule še tri ladje z žitom, je sporočilo turško obrambno ministrstvo. Iz Odese je ladja Navistar odplula proti Irski, iz Črnomorska pa sta na pot krenili ladja Rojen, namenjena v Veliko Britanijo, in Polarnet, ki se je podala proti Turčiji.

KRKA DOMA

Požar, ki se je v Spodnjem Starem Gradu pri Krškem na deponiji Kostakovega centra za ravnanje z odpadki razplamtel včeraj nekaj po 18. uri, so gasilci danes uspeli pogasiti. Na požarišču je nekaj po 9. uri ostala le požarna straža. Po prvih ocenah je požar povzročil samovžig v skladišču kosovnih odpadkov, so sporočili iz Kostaka. Šlo je za večji požar, ki je zajel od 2500 do 3000 kvadratnih metrov omenjene deponije. Pri gašenju je sodelovalo 14 okoliških prostovoljnih gasilskih društev in gasilci krške poklicne gasilske enote. Na terenu je bilo skupaj skoraj sto gasilcev, ponoči pa približno 40. Nihče se ni poškodoval, požar pa ni povzročil večjih posledic. Iz krškega komunalno-gradbenega podjetja Kostak so sporočili, da je po prvih ocenah samovžig v skladišču kosovnih odpadkov zajel nenevarne odpadke. Zgorelo jih je približno 150 ton, pri tem pa ni nastala kakšna posebna gmotna škoda. Ker so zagoreli nenevarni odpadki, pa dim ni ogrožal okolja. V Kostaku so še dodali, da predstavniki Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano iz Novega mesta na omenjenem območju danes opravljajo nadzor izcednih voda, izide nadzora pa pričakujejo v desetih do štirinajstih dneh. Območnih virov pitne vode požar sicer ni ogrozil, saj na levem bregu Save ni vodonosnikov.

Včeraj je občina Sevnica podpisala pogodbo za gradnjo novih prostorovin premestitev sevniške Osnovne šole Ane Gale. Ta šola za otroke s posebnimi potrebami občin Sevnica, Radeče in Škocjan namreč deluje v neprimernih, pretesnih in zastarelih prostorih. Celotna naložba bo stala nekaj več kot štiri milijone evrov. Naložba obsega gradnjo prizidka pri sevniški vrtčevski enoti Kekec, kjer bodo del njegove stavbe porušili in na tem mestu dozidali prizidek za Osnovno šolo Ane Gale. Stavbo te vrtčevske enote bodo tudi prenovili, omenjeni osnovni šoli pa zagotovili nove in sodobno opremljene prostore za izvajanje njenih prilagojenih programov. Večji del otroškega vrtca bodo preselili. Dela bodo zaključena predvidoma februarja 2024. Selitev v nove šolske prostore pričakujejo v prvi polovici tega leta.

Včeraj so se predčasno zaključila dela na novomeški Levičnikovi cesti, ki povezuje Žabjo vas z Ločno. V času kolektivnih dopustov največjih novomeških podjetij je gradbeni izvajalec CGP preplastil vozišče, za izvedbo del pa je bila potrebna popolna zapora ceste. Dela so se začela 30. julija, predviden zaključek pa je bil 9 avgust. Podjetje CGP pa je dela zaključilo predčasno in zaporo skrajšalo za pet dni. Sredstva za preplastitev 1750 metrov dolgega odseka ceste v vrednosti 1,3 milijona evrov bo v celoti zagotovila Direkcija RS za infrastrukturo.

Osrednja informativna oddaja, 5.8.2022