gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Policisti so ulovili večje število tujcev

Piše: R.K.

Čas objave:
05.01.2024 13:22

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Policisti so ulovili večje število tujcev; Sevniška civilna zaščita

SVET NA KRKI

 Letna stopnja inflacije v območju z evrom je decembra po prvi oceni znašala 2,9 odstotka, kar je 0,5 odstotne točke več kot novembra. Na mesečni ravni so cene zrasle za 0,2 odstotka, je danes objavil evropski statistični urad Eurostat.

Vlada še vedno ni oblikovala pogajalske skupine za pogajanja za rešitev stavkovnih zahtev zdravnikov in zobozdravnikov, ki jo je za torek napovedal Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides. Stavkovna pogajanja se tako še niso začela, kljub temu, da si stavke ne želijo, so priprave v polnem teku

KRKA DOMA

Danes zgodaj zjutraj so se dogodki v Brežicah razvili v policijsko akcijo, ko so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila Opel z bolgarskimi registrskimi oznakami. V postopku so ugotovili, da 21-letni državljan Bolgarije, brez vozniškega dovoljenja, prevaža deset državljanov Sirije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Osumljencu, ki se zdaj sooča s kaznivim dejanjem prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. Včeraj čez dan pa so se policijski postopki nadaljevali, ko so na območju policijske postaje Brežice izsledili in prijeli kar 125 tujcev, večinoma iz Maroka in Sirije. Podobno so na območju policijske postaje Črnomelj prijeli še dodatnih 53 tujcev, večinoma iz Sirije. Policijski postopki z nezakonitimi prebežniki še niso zaključeni, saj policisti nadaljujejo z izsleditvijo in ugotavljanjem okoliščin njihovega nezakonitega vstopa v Slovenijo.

V okviru sevniške civilne zaščite so nedavno pregledali opravljeno delo ter določili smernice za nadaljnje delovanje. V poročilu so poudarili, da sledijo programu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, ki je načrtovan do leta 2025. V preteklem letu jeseni so izvedli občinsko vajo, v kateri so predstavili postopke reševanja in gašenja požara v naravi. Vaja je potekala nagozdnatem območju Šentjanža, s sodelovanjem približno 130 udeležencev iz vseh sevniških prostovoljnih gasilskih društev, Policijske postaje Sevnica ter ekipe nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma. V preteklem letu se je usposobilo 20 novih bolničarjev, ki so člani Gasilske zveze in zaposleni v sevniških vzgojno-izobraževalnih zavodih. Dodatno so znanje in usposobljenost nadgradili člani potapljaške enote sevniških prostovoljnih gasilcev s potapljaškimi vajami v odprtih vodah in s tečajem za potapljača reševalca. Štab Civilne zaščite Občine pa bo z delom nadaljeval tudi letos.

Osrednja informativna oddaja 05.01.2024