stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Kulturni dom na Mirni čaka nadaljnja obnova

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
10.03.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo opravljenih 6017 PCR testov in potrjenih 952 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je tako znašal 15,8 odstotka, sedemdnevno povprečje potrjenih primerov okužb pa 728. Hospitaliziranih je bilo 485 bolnikov, 92 na intenzivni negi. V domačo oskrbo so odpustili 55 oseb, štiri so umrle.

Vlada bo na današnji seji ponovno pretresala epidemiološke razmere v državi. Večjih sprostitev ukrepov ni pričakovati, saj se epidemiološke razmere bistveno ne izboljšujejo. Glede na to, da jugovzhodna Slovenija ne izpolnjuje več pogojev za rumeno fazo, pa utegne vlada sprejeti tudi kakšne spremembe na ravni posameznih statističnih regij.

KRKA DOMA:
Mirnski občinski svet je na izredni seji v prenovljeni dvorani kulturnega doma, obravnaval uvrstitev njegove nadaljnje prenove v načrt občinskih razvojnih programov. Dvorano so preuredili z evropskim denarjem, v nadaljevanju pa želijo obnoviti še avlo, garderobe za izvajalce programov, sanitarije in elektro instalacije, na vhodu pa zgraditi vetrolov, kar naj bi pomenilo nekaj manj kot 121 tisoč evrov. Ob tem občina računa na dobrih 73 tisoč evrov z razpisa kulturnega ministrstva.

V Zdravstvenem domu v Brežicah so konec lanskega leta začeli z obnovo specialistične psihiatrične ambulante, otroškega in šolskega dispanzerja ter patronažne službe. Dela so bila zaključena letos januarja. Vrednost gradbeno-obrtniških in elektroinštalacijskih del je dobrih 26 tisoč evrov. V Zdravstvenem domu Brežice so kupili tudi novo kombi vozilo, del sredstev za nakup kombi vozila je zagotovila občina, preostanek pa zdravstveni dom.

Gimnazija Novo mesto bo letos septembra začela izvajati program mednarodne mature. Pouk in zaključni izpiti bodo potekali v angleščini. Program mednarodne mature je mednarodno priznan zaključek srednješolskega splošnega izobraževanja, ki traja dve leti, oz. 3. in 4. letnik gimnazije. Zanimanje za vpis v prvo generacijo mednarodne mature pa je pokazalo, da je bila nova izobraževalna ponudba na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju še kako potrebna.

Osrednja informativna oddaja, 10.3.2021

Krka ob enih