boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

nemo palec Njena.si

VIDEO: Nemo od vzhičenosti razbil pokal in si ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Krkaši v svojo vitrino znova postavili pokalno lovoriko

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.05.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Dijaki so danes začeli prostovoljno samotestiranje na okužbo z novim koronavirusom v domačem okolju. Na ministrstvu za zdravje so dijake pozvali k odgovornemu pristopu k samotestiranju, ki je tudi dejanje medgeneracijske solidarnosti.

Danes se začenja evropski teden mladih. Vse do nedelje bodo po vsej Evropi potekali različni dogodki in srečanja z osrednjim sporočilom letošnjega evropskega tedna mladih, ki se glasi: Prihodnost je v naših rokah.

Popoldne in ponoči lahko reke močneje narastejo, ob lokalnih nalivih bodo hitro naraščali tudi hudourniški vodotoki. Jutri bodo še naraščale kraške reke na Notranjskem in Dolenjskem ter Sava, Drava in Mura, v sredo pa bodo začele upadati.


KRKA DOMA:
Košarkarji Krke so zmagali na jubilejnem 20. pokalu Spar in tako osvojili svoj četrti pokalni naslov. V finalu so bili boljši od Šentjurja. Najboljši igralec turnirja je bil kapetan Krke in reprezentant Slovenije Luka Lapornik. Krkaše čaka še finale lige Nova KBM, v katerem se bodo v seriji na tri zmage pomerili s Cedevito Olimpijo. Prva tekma bo že v sredo.


V Žužemberku so podpisali kar tri pogodbe za rekonstrukcijo cest in sicer za cesto Srednji Lipovec–Podlipa, Zafara–Trebča vas in rekonstrukcijo križišča na cesti Dvor–Brezova Reber. Z deli bodo začeli takoj, ko bo mogoče, trajala pa bodo tri mesece in v tem času bo potrebna tudi popolna zapora cest. Kot je ob podpisu pogodbe dejal župan Občine Žužemberk Jože Papež bo ureditev teh cest pripomogla ne le k boljšim cestnim povezavam, ampak tudi k večji varnosti in mobilnosti vseh udeležencev v prometu.


Na grajskem dvorišču v Metliki so konec tedna v nekoliko okrnjeni obliki začeli Vinsko vigred, sicer največjo tradicionalno turistično-vinarsko in kulturno-etnološko prireditev v Beli krajini. Kot je ob tem povedal župan občine Metlika Darko Zevnik upa, da bo prihodnje leto, ko bo že 40. Vinska vigred, le ta potekala tako, kot smo bili navajeni v preteklih letih.

Osrednja informativna oddaja, 24.5.2021

Krka ob enih