Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Skrivnosten lokal, v katerem snemajo eksperiment

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Krkaši so premagali Triglav

Piše: R.K.

Čas objave:
14.12.2023 12:47

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Z avtobusom je trčil v avtomobil; Krkaši so premagali Triglav

SVET NA KRKI

Nadškofijska karitas Maribor je tudi v letošnjem adventno-božičnem obdobju začela humanitarno akcijo Več luči več upanja, namenjeno pomoči otrokom v socialni stiski. Kot je danes povedal predsednik organizacije Branko Maček, so lani zbrali skoraj 12.000 evrov, s katerimi so pomagali 249 otrokom iz 118 družin.

V večjem delu države reke že upadajo, zmerno naraščajo in se razlivajo še Krka in njeni pritoki ter Kolpa v spodnjem toku. Ljubljanica s pritoki na Ljubljanskem barju se prav tako razliva vendar ne narašča, prav tako Dravinja v spodnjem toku. Razlivajo se tudi posamezne reke na Notranjskem, Dolenjskem in Suhi krajini ter Vipava v spodnjem toku.

KRKA DOMA

Policisti Policijske postaje Šentjernej so bili včeraj nekaj po 13. uri obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Dolenjem Mokrem Polju. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 32-letni voznik, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 22-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Lažje poškodovanega 22-letnika so odpeljali in ga oskrbeli v bolnišnici. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog. V istem dnevu nekaj pred 15.30 pa so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri izvozu na Kronovo, v smeri proti Obrežju. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 46-letni voznik avtobusa bosanskih registrskih oznak zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v avtomobil 77-letne voznice. V času trčenja je bilo v avtobusu 28 potnikov, na srečo pa noben ni bil poškodovan.

V 12. krogu Lige Nova kbm je ekipa Krke zlahka premagala ece Triglav Kranj s rezultatom 86:60. Krkaši so tekmo nadzorovali od začetka do konca, zlasti v prvi četrtini, kjer so si s prednostjo 19 točk že zagotovili udobno vodstvo. Kljub nekoliko bližjemu rezultatu v drugem polčasu so Krkaši zanesljivo zadržali prednost in prišli do nove prepričljive zmage. Najboljši igralec tekme je bil Robert Jurković, ki je prispeval 20 točk, 8 skokov in indeks učinkovitosti 28. Niko Bačvić je zabeležil 11 asistenc, Miha Cerkvenik pa je prispeval 2 pridobljeni žogi. Po tekmi je trener Krke, Gašper Okorn, izrazil zadovoljstvo nad pristopom njegove ekipe in rutinsko izvedbo tekme

Osrednja informativna oddaja 14.12.2023