oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Integracija umetne inteligence v poklicno izobraževanje

Piše: R.K.

Čas objave:
26.04.2024 09:28

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Integracija umetne inteligence v poklicno izobraževanje; Širitev zdravstvenih storitev v Brežicah

SVET NA KRKI

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je ob današnji 38. obletnici jedrske nesreče v Černobilu posvaril pred morebitno katastrofo v jedrski elektrarni Zaporožje, ki jo je kmalu po začetku invazije na Ukrajino leta 2022 zasedla Rusija. Elektrarna je bila večkrat tarča obstreljevanja, za ogrožanje varnosti pa se medsebojno obtožujeta obe strani.

Severna Koreja je danes z izstrelitvijo 240-milimetrskega izstrelka preizkusila večcevni raketomet, ki so ga izdelali v novoustanovljenem podjetju njene obrambne industrije, poročanje severnokorejskih medijev povzemajo tuje tiskovne agencije. Preizkusu je prisostvoval voditelj Kim Jong-un in več visokih članov centralnega komiteja.

KRKA DOMA

V novomeškem znanstveno-tehnološkem središču Rudolfovo so začeli s projektom AI4VET4AI, ki se osredotoča na uporabo umetne inteligence v poklicnem izobraževanju. Projekt, trajajoč do junija 2027, združuje 26 partnerjev iz 11 evropskih držav, s ciljem dviga digitalnih kompetenc udeležencev poklicnega izobraževanja. Sestavljajo ga ponudniki izobraževanj ter podjetja in predstavniki industrije. Poudarek je na raziskovanju, razvoju, in implementaciji umetne inteligence v izobraževalne procese ter sodelovanju med sektorji in državami. Projekt omogoča razvoj kompetenc povezanih z umetno inteligenco za udeležence, širitev učnih programov za prihodnost in dostop podjetij do strokovnjakov. Vodja projekta Janez Kolar je poudaril, da pričakujejo, da bo uporaba umetne inteligence v poklicnem izobraževanju dramatično spremenila naše delovanje do neprepoznavnosti, saj se bo ta tehnologija močno razvijala in prodrla v vse vidike našega življenja.

Župan Občine Brežice, Ivan Molan, je v aprilu obiskal gradbišče novega zdravstvenega doma in lekarne, ki bosta končana junija 2024. Investicija v vrednosti 7,6 milijona evrov, sofinancirana s strani Ministrstva za zdravje in Eko sklada ter občine in zdravstvenega doma, bo omogočila širitev zdravstvenih storitev v občini. Novi prostori bodo izboljšali pogoje za zaposlene in paciente, pri čemer bo lekarna dobila ločen vhod. Prizidek bo vključeval tudi laboratorij ter prostore za šolski in predšolski dispanzer.

Osrednja informativna oddaja 29.04.2024