gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Dijakinja nasilna do varovanke doma starejših občanov

Piše: R.K.

Čas objave:
06.09.2023 13:53

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Dijakinja nasilna do varovanke doma starejših občanov Trebnje; Nove pridobitve v mestni občini Straža

SVET NA KRKI

Zdravstveni dom Maribor je 4000 osebam iz mariborskega območja, starim od 30 do 34 let, poslal vabilo na presejalno testiranje na okužbo z bakterijo Helicobacter pylori. Rezultati raziskave, ki jo izvajajo skupaj z NIJZ, bodo pokazali, ali se testiranje na omenjeno bakterijo lahko uvede kot nov preventivni presejalni program za odkrivanje raka na želodcu.

Danes bo začel delovati klicni center za obnovo po poplavah, ki bo podajal ažurne in verodostojne informacije o obnovi po katastrofalni ujmi. Dosegljiv bo na telefonski številki 114. Klicni center bo danes obiskal premier Robert Golob.

KRKA DOMA

Med opravljanjem počitniškega dela v domu starejših občanov Trebnje je dijakinja stanovalko vlekla za nos in lase, pred stanovalcem na invalidskem vozičku pa posmehljivo plesala ter ga kasneje z njega tudi povlekla.

Na Policijski upravi Novo mesto so bili o dogodku že obveščeni. Vodja Operativno komunikacijskega centra na policijski upravi Novo mesto Robert Perc. 

Direktorica doma za starejše občane Trebnje Petra Kušar Stojakovič je pretresena. 

Kakšni pa bodo ukrepi glede takega ravnanja v domu?

Nove pridobitve v mestni občini Straža . Občina Straža bo  v drugi polovici septembra nadaljevala izgradnjo  pločnika v Podgori, kjer so doslej zgradili 1.100 metrov pločnika za pešce in kolesarje.  V okviru 4. etape pa bodo uredili še 550 metrov novih površin v pasu 2 metra in pol. Župan Občine Straža Dušan Krštinc.

Dela naj bi končali januarja prihodnje leto. Poleg te gradnje pa bo Občina Straža za potrebe Osnovne šole Vavta vas do konca leta kupila tudi nov minibus s 15 sedeži za prevoz šolskih otrok v vrednosti slabih 75.000 eurov.

Osrednja informativna oddaja 06.09.023