volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Bobnarjeva v Beli Krajini o romskih skupnostih in odstranjevanju ograje na meji

Piše: R.K.

Čas objave:
20.09.2022 13:01

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Bobnarjeva v Beli Krajini o romskih skupnostih in odstranjevanju ograje na meji; Okrepili prometno varnost; Odkrili obeležje ob 100 letnici markacije.

SVET NA KRKI

Dan športa bomo v Sloveniji kot državni praznik tretjič po vrsti slovesno obeležili v petek, 23. oktobra, ko bo osrednja prireditev na Kongresnem trgu v Ljubljani. Tedaj se bo začel tudi evropski teden športa, ki ga na pobudo evropske komisije obeležujemo med 23. in 30. septembrom.

Svet zavoda celjske bolnišnice bo danes na izredni seji odločal o odstopih direktorja bolnišnice Aleksandra Svetelška, strokovnega direktorja Franca Vindišarja in pomočnice direktorja za zdravstveno nego Darje Plank. Vodstvo bolnišnice je odstop ponudilo minuli teden zaradi zamenjave identitete dveh bolnikov.

KRKA DOMA

Ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar je včeraj obiskala Belo krajino, kjer se je sestala s črnomaljskim županom Andrejem Kavškom in si z njim ogledala poškodovano panelno ograjo na meji v Vinici. Razpravljala sta predvsem o odstranjevanju ograje in tematikah, povezanih z romsko skupnostjo. Župan Kavšek je izpostavil, da v občini glede nezakonitih migracij nimajo težav in da večina ljudi tudi podpira odstranjevanje ograje. Podoben odnos je ministrica zaznala tudi v drugih občinah. Ljudje pozitivno ocenjujejo delo policije, ki izvaja potrebne ukrepe za nadzor državne meje in za zagotavljanje varnosti, so besede ministrice povzeli na ministrstvu za notranje zadeve. Na območju občine Črnomelj sta dve večji romski naselji in tako je beseda tekla tudi o tematikah, povezanih z romsko skupnostjo. Kot trdijo na notranjem ministrstvu, ministrstvo in policija sicer že dobro desetletje aktivno delujeta pri reševanju tematik, povezanih z romsko skupnostjo. Bobnarjeva se zavzema za čimprejšnje imenovanje nove medresorske delovne skupine za reševanje te tematike, saj so glede te delovne skupine na ministrstvo že prejeli kar nekaj pobud županov in drugih predstavnikov lokalnih skupnosti. Tudi črnomaljski župan je pri reševanju te tematike izpostavil nujnost hitrega ukrepanja in sodelovanja vseh pristojnih resorjev. Nova medresorska delovna skupina naj bi pripravila tudi predlog zakonskih sprememb, med drugim s področja socialnih zadev.

Župan Mestne občine Krško Miran Stanko in član sveta krajevne skupnosti mesta Krško s Pijavškega Alojz Božič sta na Gornjem Pijavškem danes namenu predala novi avtobusni postajališči in prenovljeni priključek na državno cesto Sevnica-Krško. Naložba v znesku približno 300.000 evrov bo predvsem okrepila prometno varnost, so sporočili z občine. Naložba je obsegala izgradnjo avtobusnih postajališč ob glavni cesti Sevnica-Krško z ureditvijo varnega prečkanja za pešce ter prenovo in širitev priključka za glavno cesto. Spremenili so tudi prometno ureditev na tamkajšnjih pred prenovo nevarnih priključkih, so še sporočili s krške občine.

Na stičišču Pugljeve ulice in Župančičevega sprehajališča v Novem mestu so v nedeljo odkrili obeležje, ki so ga postavili ob 100-letnici Knafelčeve planinske markacije. Iznajditelj markacije z rdečim kolobarjem in sredinsko belo piko Alojz Knafelc, leta 1922 načelnik markacijskega odbora Slovenskega planinskega društva, se je rodil v Novem mestu.