boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

nemo palec Njena.si

VIDEO: Nemo od vzhičenosti razbil pokal in si ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Sproščena popolna zapora na Andrijaničevi cesti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.05.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Uvod kampanje Za obSTAnek, v kateri Društvo novinarjev Slovenije s prijatelji STA zbira sredstva za pomoč Slovenski tiskovni agenciji (STA), je po navedbah društva izjemen. V tednu dni od uradnega začetka kampanje jim je uspelo zbrati 189.000 evrov, kar je enako enomesečnemu nadomestilu države za javno službo STA.

Proti covidu-19 se od danes lahko cepijo še odrasli, mlajši od 50 let. Še vedno pa bodo imeli prednost starejši in ranljivi, saj strategija po pojasnilih vodje svetovalne skupine za cepljenje Bojane Beović ni spremenjena.

KRKA DOMA:
V Novem mestu so po jutranji prometni konici predčasno sprostili popolni zapori na Andrijaničevi cesti, kjer širijo krožišče Tabletka. V krožišče je spet mogoče vstopati iz smeri Bršljina in ga zapustiti v smeri Ločenskega mostu, medtem ko je promet iz avtocestnega priključka Novo mesto – vzhod proti Tabletki in iz Bršljina proti avtocestnemu priključku Novo mesto-vzhod še vedno onemogočen. Promet na Andrijaničevi cesti pa teče dvosmerno ob gradbišču – zaključek del je tam predviden čez dober mesec. Že od petka pa je nemoten promet tudi po Topliški cesti.

V Črnomlju danes s postavitvijo gradbišča začenjajo terenska dela za rušenje dodobra odsluženega montažnega starega dela Vrtca Otona Župančiča na Loki. Gradbišče bodo danes začeli ograjevati, rušiti pa nameravajo začeti prihodnji teden ter na tem mestu do julija prihodnje leto zgraditi novo stavbo.

Nuklearna elektrarna Krško je po 35-dnevnem rednem remontu, ki so ga začeli 1. aprila in z njeno vnovično vključitvijo v elektroenergetski sistem končali v sredo, včeraj zgodaj zjutraj dosegla polno moč delovanja. Nuklearna elektrarna deluje normalno in brez posebnosti.

Devet občin jugovzhodne regije je oblikovalo konzorcij za digitalno preobrazbo. Gre za skupni prehod v digitalizacijo delovanja in tako imenovano »pametno skupnost«. Sodelujejo občine Črnomelj, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Ribnica, Semič, Sodražica in Velike Lašče. Enega od projektov so že oblikovale in sicer projekt Green LAB - Zeleno, varno in digitalizirano okolje v vrednosti milijona evrov, ki med drugim predvideva meritve radona v zaprtih javnih objektih in merjenje kakovosti zraka, optimizacijo zimske cestne službe z namestitvijo senzorjev za spremljanje zamrzovanja cest, merjenje soljenosti cestišča, višino snega in podobno.

Osrednja informativna oddaja, 10.5.2021

Krka ob enih