boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Za Podružnično šolo v Dolenji Nemški vasi državni denar

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.05.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Danes so v šolske klopi znova sedli vsi srednješolci, tudi študenti lahko predavanja poslušajo v živo. Glede na aktualizirani vladni semafor sproščanja epidemioloških ukrepov se v rumeni namreč spet v celoti odpirajo srednje šole in fakultete.

Gostinski lokali po vsej državi so lahko od danes naprej odprti od 5. do 22. ure. V zaprtih javnih prostorih je dovoljenih več strank naenkrat kot doslej, kampi lahko sprejmejo več gostov, odprejo se lahko igralnice.

Agencija za varnost prometa skupaj s policijo maja pozornost usmerja v opozarjanje na večjo varnost kolesarjev v prometu. Del teh aktivnosti, ki jih izvaja v sodelovanju s policijo, bo od danes do konca meseca poostren nadzor nad kršitvami prometnih predpisov kolesarjev in kršitvami drugih udeležencev do kolesarjev.

KRKA DOMA:
Občina Trebnje je bila uspešna na razpisu ministrstva za izobraževanje in tako bodo dozidali Podružnično šolo v Dolenji Nemški vasi. Na javni razpis ministrstva je prispelo 160 vlog 126-ih občin. Občina Trebnje je z namenom reševanja prostorske stiske v OŠ Trebnje na razpisu kandidirala tudi z investicijo v dozidavo Podružnične šole v Dolenji Nemški vasi in prejela sklep ministrstva o izboru. Za investicijo je odobrenih dobrih milijon 400 tisoč evrov sofinanciranja, kar bo zagotovo zmanjšalo obremenitev proračuna in olajšalo izvedbo nujne investicije..

Poročali smo, da se Vinica poteguje za nov pumptrack in da je v glasovanju zbrala največ glasov. Vendar se je zapletlo. Organizator nagradne igre je namreč sporočil, da so bili glasovi oddani za viniški pumptrack neveljavni.  Odločitev o razveljavitvi spletnega glasovanja je organizator sprejel zaradi namigov in očitkov o kupovanju glasov, ki naj bi prihajali tudi iz Azije. Za zmagovalca so nato razglasili najbližjega zasledovalca Viničanov, Wajdušna pumptrack, a so objavo nekaj ur zatem izbrisali. Natečaj tako še vedno nima zmagovalca. V pravilih sicer organizatorji nikjer niso navedli, da štejejo samo glasovi iz Slovenije. Edini pogoj je bil, da se glasuje preko osebnega Facebook profila in da vsakdo lahko glasuje samo enkrat. Več bo znanega danes po sestanku.

Košarkarji Krke so v petkovi prvi polfinalni tekmi Lige Nova KBM doma premagali Rogaško in v polfinalni seriji povedli z 1:0. V soboto je bil dan za počitek, danes pa je pred njimi druga polfinalna tekma, ki se začne ob pol devetih.

Osrednja informativna oddaja, 17.5.2021

Krka ob enih