pasco-kruh Svet24.si

Kruh s podgano? Hvala, a nisem več lačen

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

fake news mediji lazne novice pf Reporter.si

V slovenskih medijih ostajamo samo še mazohisti, ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

skrito-v-raju, srečanje, oboževalci, igralci, aleja-sky Njena.si

Skrito v raju: Igralci takšne evforije niso ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Okuženi na Dobu je bil v stiku z okoli 20 osebami

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
30.03.2020 13:10

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI: Od polnoči je z vladnim odlokom prepovedano gibanje izven občine stalnega ali začasnega prebivališča, obvezna pa je tudi uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela ter zaščitnih rokavic.

Nakupi v trgovinah so v skladu z vladnim odlokom od danes med 8. in 10. uro rezervirani izključno za ranljive skupine, kot so invalidi, starejši in nosečnice. Upokojenci pa lahko nakupe opravijo le še v tem časovnem obdobju.

Na lokalni cesti Malna-Lenart v Slovenskih goricah se je sinoči malo po pol deseti zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 39-letni voznik motornega vozila. Med tem pa so v Lipovcih v bližini Beltincev včeraj dopoldne v grmovju nasproti železniške postaje našli moško truplo. Najverjetneje gre za pogrešanega 65-letnega moškega z območja Občine Beltinci. Na truplu ni znakov nasilja.

KRKA DOMA: V zavodu za prestajanje kazni zapora na Dobu so v soboto potrdili okužbo pri zaprti osebi. Zapornik je bil pred tem v stiku z okoli 20 osebami, za katere so odredili osamitev.

Območno združenje Rdečega križa Metlika se trudi pomagati vsem, ki so v teh koronavirusnih dneh prikrajšani tako za šolsko prehrano kot tudi za pogovor, s katerim bi pregnali osamljenost.

Samozaposlena magistrica grafike Nataša Mirtič, sicer pa letošnja Trdinova nagrajenka, živi z družino v zatišju in umirjeno, kupovanja je manj, saj sami pečejo kruh in na sploh so v kuhinji iznajdljivejši. Prepričana je, da je to tudi dober trenutek, ko se vsi lahko nekoliko bolj zazremo vase. A prihodnosti samozaposlene v kulturi se boji.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 30.03.2020

Osrednja informativna oddaja Radia Krka