boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Med prostovoljstvu prijaznimi mesti tudi naše občine

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.05.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Zaradi večjih količin padavin je agencija za okolje za danes in jutri napovedala možnost razlivanja in poplavljanja rek. Visoka vodnatost in razlivanje posameznih rek bo danes možna predvsem na zahodu, jutri pa tudi na Dolenjskem, kjer je predhodna vodnatost že velika. Za ta območja je Arso izdal rumeno opozorilo. Reke bodo upadle v četrtek.

V Rotterdamu se bo s prvim polfinalom začelo 65. tekmovanje za pesem Evrovizije. Slovenska predstavnica Ana Soklič bo s skladbo Amen nastopila druga. Veliki finale bo v soboto.

KRKA DOMA:
Prihodnji mesec bo tudi na Mirni zaživel Prostofer in tako se bodo pridružili že skoraj 70-im slovenskim občinam, kjer vozijo Prostoferji. Več kot 10 voznikov prostovoljcev bo poskrbelo za brezplačni prevoz starejših do zdravniške oskrbe, javnih ustanov, trgovinskih centrov in podobnih opravkov.
Uporabniki lahko prevoze po 1. juniju rezervirajo že od jutri, 19. maja na brezplačni številki 080 10 10 .

Na današnji slovesni dan prostovoljstva so v Slovenski filantropiji podelili posebna prostovoljska priznanja. Naziv Prostovoljstvu prijazno mesto je letos prvič pridobilo 11 občin, med njimi iz naše regije Črnomelj, Ivančna Gorica,  Ribnica, že peto leto tudi Sevnica in osmič zapovrstjo Krško. Posebno priznanje za angažiranost in inovativnost na področju prostovoljstva je prejelo tudi 5 šol, med njimi Gimnazija Novo mesto. Komisija je podelila tudi dve priznanji posameznikoma, slednjega je prejel tudi Jože Prah, za izjemno prostovoljsko udejstvovanje na področju turizma in razvoja slovenskega podeželja.

Muzeji danes vabijo na brezplačen obisk, obeležujemo namreč mednarodni dan muzejev. Tako svoja vrata za obiskovalce brezplačno odpirajo tudi številni na našem koncu, med njimi Dolenjski muzej, Pokrajinski muzej Kočevje, Kozjanski park, Galerija likovnih samorastnikov Trebnje, Mestni muzej Krško in drugi. Podrobnosti najdete na naši spletni strani.

Rokometaš trebanjskega Trima Anže Dobovičnik si je prejšnji teden na tekmi z novomeško Krko težje poškodoval koleno. Preiskava je pokazala, da ima strgano sprednjo križno vez ter poškodbo meniskusa. Čaka ga večmesečno okrevanje, zato je moral predčasno končati sezono.

Osrednja informativna oddaja, 18.5.2021

Krka ob enih