pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Revozu spet zagnali proizvodnjo

Piše: M.K.

Čas objave:
05.03.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  V Sloveniji so danes potrdili še drugi primer okužbe z novim koronavirusom. Kot je na novinarski konferenci povedal minister za zdravje Aleš Šabeder, je bil novi okuženi v stiku s prvim okuženim. Slednji je imel veliko stikov; 29. februarja je iz Maroka že bolan potoval na beneško letališče, isti dan pa je bil zvečer na ljubljanski urgenci. Zdravstveni sistem je pripravljen na trenutno situacijo, ni nobenih razlogov za paniko, je poudaril minister Šabeder. 

Na poti iz Strasbourga proti Parizu, je danes iztiril hitri vlak TGV, s 350 potniki, pri tem pa je bilo poškodovanih najmanj 20 ljudi, med njimi huje strojevodja.

Prek spleta je dobil obljube o poroki in v tujino nakazal več kot 33.000 evrov. Koprski kriminalisti so konec februarja ovadili državljana Nemčije in državljanko Združenega kraljestva. Osumljena sta pranja denarja, ko sta od oktobra 2017, do maja 2018, na svoja bančna računa v Nemčiji in na Škotskem sprejela denar žrtve spletne goljufije z območja Pirana, ta denar pa nakazala naprej, da bi zakrila njegov izvor.

KRKA DOMA: V novomeškem Revozu so po ponedeljkovi zaustavitvi proizvodnje, to danes zjutraj vnovič zagnali. V tovarni, ki se s sestavnimi deli oskrbuje sproti, sicer upajo, da podobnih zapletov ne bo več. Tridnevni izpad proizvodnje nameravajo nadomestiti z delom ob sobotah.

Kmetijsko gozdarski zavod Novo mesto, v sodelovanju z Društvom za biološko-dinamično gospodarjenje Lan Bela krajina, pripravlja jutri, ob 10. uri, v prostorih Tržnice Eko Koren, v Črnomlju, tržnico lokalnih starih sort.  Tam boste svoje pridelke in izdelke starih sort lahko prodali ali zamenjali. 

Na rotovžu, je bil v torek 30. občinski otroški parlament, na katerem je sodelovalo 31 mladih parlamentarcev iz osmih novomeških osnovnih šol. Parlamentarci so na srečanju izbrali sedem delegatov, ki bodo predstavljali novomeške osnovne šole na regijskem parlamentu, ki bo v ponedeljek, 9. marca, prav tako na rotovžu.
Izvoljeni predstavniki parlamentarcev so: Nika Barbo z OŠ Grm, Matic Gorše z OŠ Drska, Otis Heric Zagrljača z OŠ Center, Maj Mihalič z OŠ Center, Meta Radež z OŠ Otočec, Lucija Vrbinc z OŠ Grm in Maks Zorman z OŠ Bršljin.

Na OŠ Dragotin Kette Novo mesto je bila sreda rezervirana za področno tekmovanje v košarki za Dolenjsko. Košarkarji Krke so se z veseljem odzvali vabilu šole, ki jo obiskujejo učenci s posebnimi potrebami, ki so se pomerili za naslov področnega prvaka. Na koncu je zmagala ekipa iz Krškega, druge so bile Brežice, tretje Novo mesto, četrti pa Črnomelj. Žiga Fifolt, Jakov Stipaničev in Martin Jančar Jarc so pozorno spremljali tekme vseh ekip in jih vzpodbujali. Veseli so, ker so ob tem dogodku združili moči tudi s Šolskim centrom Novo mesto, s Srednjo elektro šolo in tehniško gimnazijo oz. njeno Multimedijsko produkcijo – multimedijo, ki je poskrbela za fotografiranje dogodka.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Luka Ravnik za ponoči napoveduje padavine.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 05.03.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri