franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Krško

Pomoč za najranljivejšo skupino starostnikov v Krškem

Piše: A.K.

Čas objave:
18.03.2020 18:46

Ohranitev zdravja je osrednji cilj članov Projekta "MOST" in enote Pomoči na domu Krško. Trenutno oskrbujejo in zagotavljajo najnujnejše storitve na terenu, kot so pomoč pri temeljnih dnevnih opravilih, recimo pri osebni higieni in tudi ostale storitve, ki so v kompetenci tehnikov zdravstvene nege in socialnih oskrbovalk. Še vedno skrbijo za dostavo toplih obrokov tistim, ki jih najbolj potrebujejo.

Namen izvajanja pomoči na domu je, da vsi, ki pomoč potrebujejo in nimajo svojcev, ki bi za njih poskrbeli, to tudi dobijo. Poleg tega bodo tedensko opravljali informativne razgovore s tistimi, pri katerih storitev trenutno ne izvajajo, da bodo preverili njihovo psihofizično stanje. Na enotni vstopni točki imajo telefonsko številko, ki je namenjena vsem občanom v stiski 070 585 803, na kateri bodo dobili vse potrebne informacije glede izvajanj različnih oblik pomoči.

Pozivajo vse občane in tudi širše, da resnično upoštevajo navodila NIJZ-ja in pristojnih ministrstev glede varovalnih ukrepov, kot so umivanje in razkuževanje rok, predvsem pa omejitvi stikov. Gre za populacijo, ki je v svojem življenju preživela že veliko preizkušenj, kot so vojna, lakota, pomanjkanje, izgube najdražjih, zato je posebna skrb, da bodo čim bolj varno preživeli tudi to preizkušnjo, namenjena njim. Vsak posameznik šteje. Pazite nase in poskrbite za svoje zdravje kot tudi za zdravje vseh ostalih. 

"Hvala vsem, ki se na svojih področjih dela, trudijo po svojih najboljših močeh za zdravje najbolj ranljivih skupin," je še sporočila vodja Projekta "MOST" in Pomoči na domu Carmen Rajer.