boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Nekatera podjetja začasno zaustavila proizvodnjo

Piše: STA

Čas objave:
16.03.2020 12:08

Podjetja po državi se prilagajajo na novo realnost, ko se je javno življenje po državi zaradi preprečevanja širjenja novega koronavirusa začasno skoraj povsem ustavilo. V marsikaterem podjetju potekajo delovni procesi okrnjeno, nekatera so proizvodnjo povsem ustavila.

V novomeški avtomobilski tovarni Revoz, ki zaposluje približno 3400 ljudi in je največji slovenski izvoznik, je davišnja dopoldanska izmena redno nadaljevala proizvodnjo. V podjetju sicer več težav kot redna dobava sestavnih delov ob nedelovanju javnega avtobusnega prometa povzroča zagotavljanje prihoda zadostnega števila delavcev. Stanju se bodo sproti prilagajali, so zatrdili.

V Revozu pravijo, da je zagotavljanje zadostnega števila delavcev trenutno glavna težava, saj so delavci vezani zgolj na lastni prevoz. Sicer pa je podjetje uvedlo vrsto ukrepov za zajezitev morebitne okužbe s koronavirusom, glede na stanje pa uvaja dodatne.

Dobava delov je otežena in jo z velikimi prizadevanji še uspevajo zagotavljati, so še povedali v Revozu, kjer so zaradi neredne dobave sestavnih delov, ki je bila posledica širjenja novega koronavirusa na Kitajskem in neredne dobave motorjev iz tovarne v Turčiji, v začetku meseca za tri dni že začasno zaustavili proizvodnjo.