Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

matic in katja 2 Njena.si

Matic: Nad Katjo nikoli nisem izvajal nasilja

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Aktualno 72: Epidemija pod nadzorom

Piše: P.M.

Čas objave:
17.04.2020 16:10

Med včeraj potrjenimi 1304 okužbami v Sloveniji jih je na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju 141.

V občini Metlika jih je 64, v občini Trebnje 15, v Mestni občini Novo mesto pa 12. V občinah Črnomelj in Semič jih je 8, v občini Ribnica 7, v občini Šentrupert pa 6. V občinah Kočevje, Sevnica in Šmarješke Toplice so 4, v občini Brežice 3, v občini Žužemberk pa 2. V občinah Dolenjske Toplice, Mirna, Mokronog-Trebelno in Škocjan je po 1 okužba. Vodja svetovalne skupine v okviru ministrstva za zdravje Bojana Beović je na današnji novinarski konferenci ocenila, da je epidemija novega koronavirusa pod nadzorom (več v pripetek posnetku).


Ker projekcije kažejo na upad števila okuženih, se lahko postopoma začne odpirati javno življenje. Več projekcij kaže, da se z enega bolnika prenese novi koronavirus na manj kot eno osebo. To pomeni, da je prišlo do t. i. negativne povratne zanke in da število okuženih upada, je poudarila. A virus ne bo kar izginil, zato bodo tudi v prihodnje obstajale možnosti izbruhov. Zato bo treba tudi v prihodnje upoštevati nekatere ukrepe, kot so nošenje mask v zaprtih prostorih, ustrezna higiena rok ter preprečevanje tesnih stikov, ki omogočajo, da se kapljična okužba prenaša.

Kako bo z aktualnimi ukrepi in na kakšen način se bo življenje vračalo v stare tirnice pa bomo še naprej spremljali na radiu Krka v programu v živo in v izrednih rubrikah Aktualno z Dolenjske. Naslednja bo na sporedu jutri ob 11. uri in 10 minut.

Koronavirus – Aktualno z Dolenjske, 17.4.2020 ob 16:10